Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Trpišovský: Jsem smutný, že mám dva hráče o berlích. Bylo to kung-fu, ne fotbal

Liberec - Liberec sice doma porazil 3:1 Bohemians 1905, ale trenér Slovanu Jindřich Trpišovský byl po zápase devátého ligového kola hodně rozladěný. Podle kouče Severočechů, který musel už v první desetiminutovce vystřídat zraněné Jana Sýkoru a Lukáše Bartošáka, hráli "Klokani" na začátku spíš kung-fu a ragby než fotbal. 

Sýkoru zranil Kolumbijec Jhon Mosquera a domácí záložník musel odstoupit už ve čtvrté minutě. O chvíli později předčasně skončilo utkání i pro beka Bartošáka, jemuž se stal osudným nevybíravý zákrok Davida Bartka. "Jsem smutný, když se dívám na Bartošáka a Sýkoru, kteří jsou v kabině o berlích. Do osmé minuty musíme střídat dva hráče, kteří byli zranění, troufnu si říct, po brutálních, úmyslných zákrocích," prohlásil Trpišovský.

"Zákrok na Bartošáka byl úmyslný faul zezadu, kterému nerozumím. Těžko pak nutíte ofenzivní hráče, aby si chodili pro míče, když je tam v první minutě zákrok na koleno hráče od Mosquery, který se ještě diví. Jsem rozladěný," přidal devětatřicetiletý kouč.

Připadalo mu, že pražský tým na začátku předváděl úplně jiný sport. "Ani moc nemám chuť ten zápas hodnotit a je mi z toho smutno. Prvních 15 minut to bylo spíš kung-fu než fotbal," prohlásil Trpišovský. "Narazily na sebe dva týmy, z nichž jeden chce hrát fotbal a druhý ragby," doplnil liberecký kouč.

Mnohem spokojenější byl s druhým poločasem. "První půle na nás nechala stopy, zaplaťpánbůh jsme dali ze dvou šancí dva góly. Ve druhé půli se to zlepšilo a Bohemka také konečně začala hrát fotbal a tlačila se dopředu. Pro mě osobně to byl ve druhé půli zajímavý fotbal," řekl Trpišovský.

Dvě zranění mu komplikují i plány pro boje ve skupině Evropské ligy, v níž Liberec ve čtvrtek nečekaně zvítězil 1:0 v Marseille. "My máme za tři neděle hrát s Groningenem evropské poháry a máme dva hráče s berlemi. Kdybych to věděl, tak jsme objednali ty obleky, které měli Klabzubáci, a asi v tom nastoupili," přemítal Trpišovský.

"Jsem spokojený, že jsme to zvládli, ale nemám takovou radost jako jindy, protože jestli ti kluci přijdou o zápas v Evropské lize... Proto jsem radši střídal i Pavelku, aby se mu nic nestalo, protože na něj byly dva podobné zákroky a jede na reprezentaci," dodal bývalý trenér Žižkova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články