Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Trpišovský i Vrba mi toho spoustu dali. Odchod ze Slavie jednou vysvětlím, prohlásil Bucha

Za poslední rok toho stihl Pavel Bucha opravdu hodně. Ve zlém se rozešel s mateřskou Slavií, zamířil do Plzně, odkud následně putoval na hostování do Mladé Boleslavi. Právě ve středočeském klubu se jednadvacetiletý záložník konečně chytl a naplno začíná pracovat na svém cíli, pravidelně hrát první ligu.

Pavel Bucha v dresu Mladé Boleslavi v zápase s Duklou
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Bylo to na konci minulé sezony velké pozdvižení. Po únorové premiéře v lize si od Pavla Buchy ve Slavii hodně slibovali a fanoušci sešívaných se těšili, jaký talent to ve středu zálohy roste. Jenže bývalý kapitán dorostů i juniorky pražského celku se rozhodl vydat jinou cestou. Vypověděl smlouvu a podepsal kontrakt v Plzni.

Slavia kvůli tomu protestovala a žádala od hlavního soka v boji o titul odškodnění, ale Bucha už byl pryč. Proč se tak mladý záložník rozhodl? O tom sám zatím nechce mluvit.

"Teď bych to nechtěl vysvětlovat a někoho o něčem přesvědčovat. V mnohých případech by to k ničemu nevedlo. Schoval bych si to na později a vyjádřil se k tomu až postupem času," prohlásil v rozhovoru pro Fotbal Extra.

Je nám líto, video expirovalo.
Bucha: Odchod ze Slavie jednou vysvětlím, ale ne teď

V pražském klubu mu každopádně v současnosti nemůžou přijít na jméno a fanoušci na něj pravidelně pískají. On sám ale na svůj bývalý klub nezanevřel. Je mu vděčný za to, že ho uvedl do velkého fotbalu a hned mohl získávat zkušenosti v nejvyšší soutěži.

"Měl jsem štěstí na trenéry, kteří mě měli rádi a snažili se mi pomoci. Spousta kluků takový přesun do chlapského fotbalu nezažívá. Většinou je to přes nějaké hostování v druhých třetích ligách," přiznává.

Na trenéry měl velké štěstí zatím i v mužském fotbale, jelikož ho vedli dva, kteří jsou v současnosti považováni za vůbec nejlepší v Česku, Jindřich Trpišovský a Pavel Vrba. A oba Bucha chválí.

"Slavii to šlape neskutečně. Trenér Trpišovský mi toho spoustu dal a naučil. Mám na něj pozitivní vzpomínky. I s koučem Vrbou to byla velká škola. Vidět, jak přemýšlí o fotbale. Má hru založenou na držení míče, ofenzivě, vytvářet si šance a dávání gólů," řekl. 

Pořádnou šanci v lize ale dostal až pod někým jiným. Po zimním přesunu na hostování do Mladé Boleslavi mu ji dal Jozef Weber, kterého přesvědčil, že ve středu hřiště dokáže odvádět dobrou práci. A v dresu Středočechů dokázal zaznamenat první trefu v nejvyšší soutěži.

Bucha tak dostal odměnu za poctivou práci na trénincích, při nichž si pravidelně přidává a odchází z nich mezi posledními. Zároveň se konečně někde dokázal usadit. "Bylo to pro mě poměrně těžké. Dostal jsem šanci v lize ve Slavii a nějakým způsobem jsem bojoval o místo. Na konci sezony jsem se přesunul do Plzně, což bylo pro mě obtížné. Rok jsem začal hostováním do Boleslavi a já věřím, že mi to do budoucna pomůže," popsal.

Mladý záložník nyní doufá, že na výkony dokáže navazovat pravidelně a splní si cíl. "Přes komplikace a překážky jsem věřil ve své schopnosti a šel jsem si za svým cílem. Za to hrát první ligu," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články