Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Trpišovského vánoční přání: Kdyby tak mohli fanoušci Slavie na zápas s Leicesterem...

Jindřich Trpišovský je rád, že pár dní během vánočních svátků může alespoň na chvíli vypnout od fotbalu, zároveň už ale vyhlíží únorový dvojzápas play-off Evropské ligy s Leicesterem. Trenér Slavie by si nejvíce přál, aby v tu dobu už byla kvůli řádícímu koronaviru možnost dostat fanoušky na stadion do Edenu.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČT sport

Sice si nejvíce přál při losu dostat Liverpool, ale i Leicester je podle Trpišovského pro Slavii skvělou volbou.

"Určitě jsem rád. Je to anglická liga, jsou na druhém místě tabulky, mají Vardyho, který patří mezi nejlepší útočníky na světě, jeho styl se mi strašně líbí," říká čtyřiačtyřicetiletý kouč mistrovského celku.

Leicester měl rád už jako kluk. "Kvůli Garymu Linekerovi. Po Liverpoolu byl Leicester můj druhý nejoblíbenější klub."

Podívat se do Anglie je podle něj výjimečná událost. "My se tam dostaneme podruhé během tří let, někomu se to nepodaří vůbec. Navíc je tam trenér Rodgers, který trénoval Liverpool delší dobu. Jsme strašně nadšený hlavně z toho, že je to tým Premier League," dodává v rozhovoru pro ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Jindřich Trpišovský 2020

Slavia zanechala v roce 2020 největší českou fotbalovou stopu. Obhájila titul a v evropských pohárech teď prošla jako jediná do jarní části. "Letos je ten program nabitý, i díky covidu je doba hrozně zkrácená," ví Trpišovský.

Vánoce si snaží užít, už i proto, že jsou to pro něj jediné dny relativního volna v roce. "Hráči odpočívají, ale trenér je ve spojení s vedením klubu. Jsou transfery, odchody, příchody hráčů z hostování. Pravý volno to není, v tý letní pauze vůbec a v zimní mám proto Vánoce nejradši, to jsou jediný dny, kdy si člověk trochu od fotbalu odpočine."

Slavia začala minulou zimu omlazovat kádr, klub čekala jistá transformace. "Tak se rozhodl celý klub. Hráči dostali nabídky do zahraničních angažmá, přes pět hráčů nám vykoupily kluby. My jsme v podstatě během půl roku měli dvanáct odchodů, výrazně jsme omladili kádr, tak i sestavu."

Do toho zasáhl koronavirus, kdy se několik týdnů nehrálo, Slavia tak měla možnost tým dotransformovat. "Měli jsme čas na trénování, tohle nám výrazně pomohlo," doplňuje Trpišovský.

Do roku 2021 by si ze všeho nejvíc přál, aby se mohli lidé vrátit k fandění přímo na stadionech. "Aby mohl přijít, kdo by chtěl.  Že lidi nebudou moci přijít na Leicester, je malá sportovní tragédie."

Pro hráče a sportovce je podle něj nejsmutnější, že hrají před prázdnými tribunami. "A lidi, kteří chtějí přijít a užít si atmosféru, musí sedět u televize. V normálním životě bych si přál zdraví pro všechny. To je nejdůležitější, co je."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články