Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Třinácté kolo ligy otevře bitva o Ještěd. Slavia se na Barcelonu rozcvičí s Příbramí

Šlágrem třináctého kola nejvyšší soutěže je bezesporu 52. podještědské derby, v němž bude Liberec hostit Jablonec. Slovan je v tabulce na nepříliš lichotivém desátém místě a bude se snažit napravit porážku 1:3 ze Slovácka. Také jejich soused posledně prohrál, když nestačil na Slavii. Celková bilance zápasů lehce hovoří pro domácí, kteří před vlastními příznivci s Jabloncem v lize pět let neprohráli. Přímý přenos utkání sledujte od 14:20 na ČT sport.

Jablonecký Jakub Považanec v souboji s libereckým tvrďákem Romanem Potočným
zdroj: ČTK autor: petrášek Radek

Liberec v letošní sezoně vyhrál jen dvakrát, což ho v tabulce domácích utkání sráží až na 14. místo. Proti Jablonci má navíc v poslední době nezvyklé problémy se prosadit. V pčedchozích čtyřech duelech neskóroval, doma to stačilo na bezbrankové remízy, z jablonecké Střelnice na porážky.

Jablonec vyhrál venkovní zápas poprvé od 20. února, až když uspěl na hřišti topícího se Zlína. Hlavní penzum bodů získává doma. Na stadion u Nisy však nezajíždějí hráči z nejchladnějšího města ligy neradi, vyhráli zde naposled roku 2014. Jedná se o jednu z mála statistik, které hrají pro Slovan.

"Každé derby má náboj. Na takový zápas není potřeba hráče moc motivovat. Mančafty se do derby nechají vtáhnout, je tam i nějaké hecování," řekl jablonecký kouč Petr Rada, který trénoval i Liberec. Vítěz krom tří bodů získá i putovní trofej. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ozdobou 13. kola fotbalové ligy bude Podještědské derby

V dalším zajímavém sobotním utkání urazí Příbram jen pár desítek kilometrů, aby zkusila zaskočit vedoucí Slavii. Sešívaní v ligové sezoně ještě neprohráli a dostali jen dva góly. Brankář Ondřej Kolář v nejvyšší soutěži neinkasoval už 758 minut a 144 minut ho dělí od vyrovnání rekordu Petra Čecha. V Edenu červenobílí nenašli přemožitele ve 20 ligových zápasech po sobě.

"Náskok šesti bodů vůbec neřeším, je odehráno dvanáct z 35 kol. V minulé sezoně jsme vedli o šest bodů před koncem základní části a pak se hrálo prakticky do posledního kola o titul. Soutěž je hrozně dlouhá," řekl slávistický kouč Jindřich Trpišovský. Příbram je v tabulce čtrnáctá, poté co si z posledních pěti kol připsala jen bod, a je nejhorším týmem na hřištích soupeřů. Prohrála tam všech pět utkání v sezoně a nevstřelila v nich ani gól.

V dalším zápase vyzve osmá Olomouc třinácté České Budějovice. Sigma neprohrála šest kol za sebou, Dynamo se minule výhrou nad "Klokany" odpoutalo z posledního místa.

Zlín přivítá třetí Mladou Boleslav, která doma vyhrála všech sedm ligových zápasů, ale venku z pěti duelů vytěžila jen bod.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články