Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Třetí místo máme ve svých rukou, radoval se Kadlec po utkání s Jabloncem

Velmi důležité vítězství si ve 25. kole připsali fotbalisté Sparty, kteří doma porazili Jablonec 2:0. V tabulce totiž severočeského soupeře přeskočili a minimálně do závěrečného hvizdu duelu Olomouc  Ostrava budou okupovat třetí místo. Střelec druhého gólu Václav Kadlec věří, že zvýšené sebevědomí z posledních zápasů Pražanům pomůže k účasti v evropských pohárech.

Guélor Kanga a Václav Kadlec
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Všichni víme, jak vypadá tabulka. Z toho pohledu to byla velmi důležitá výhra. Už jsme na třetím místě mohli být dávno, kdybychom vlastní hloupostí neztráceli body. Teď máme boj o něj ve svých rukou," řekl Kadlec a dodal. "Ještě budeme hrát s Olomoucí, Liberec hraje v neděli se Slavií, tam se může stát cokoli. Je to na nás. Musíme příště vyhrát v Ostravě."

Ke skalpu Jablonce přispěl druhým gólem po dorážce, ale připustil, že mu předcházela ruka spoluhráče Josefa Šurala. Sudí Karel Hrubeš ji nicméně neviděl či neposoudil jako úmyslnou. "Byla to ruka. Kdyby bylo video, tak gól rozhodčí pravděpodobně neuzná. Já to v tu chvíli nevěděl. Pepa mi to říkal asi po pěti minutách. Nebyla ovšem chtěná, tak nevím, jak se to posuzuje," pokračoval Kadlec.

Trefil se ve druhém utkání po sobě poté, co čekal na gól devět zápasů. "Předtím mi to nepadalo, teď se to ke mně odráží. Občas to tak bývá. Cítím se dobře už delší dobu a doufám, že to bude padat dál," prohlásil reprezentační útočník.

Kromě cenné výhry ho těší i fakt, že Sparta zvládla velmi dobře druhý poločas a soupeře uběhala. "Byli jsme na tom lépe fyzicky než Jablonec. Měli jsme tam ještě spoustu brejků, které jsme mohli vyřešit lépe. Vidíme, že fyzicky jsme na tom výborně, což jsme ukázali i v minulém utkání v Plzni," míní Kadlec.

Letenským hodně pomohl první gól, jenž z přímého kopu trefil Nicolae Stanciu. "Nejde říct, že to byl gól z ničeho, ale pro nás ostatní to je hrozně jednoduché. Jen se postavíme do zdi a on to takhle trefí. To je fajn," usmíval se.

Chválu si od něj nicméně vyslouží celý tým v čele se stoperem Semihem Kayou, který nastoupil teprve popáté v sezoně a poprvé pod trenérem Pavlem Hapalem. "Teď tolik nehrál, přesto byl velmi dobrý. Neměl tam lehké souboje, ale zvládl to skvěle," chválil Kadlec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články