Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Trest za zvláštní penalty. Rozhodčí Zelinka a Adámková si o víkendu nezapískají

Víkendové kolo první ligy se odehraje bez rozhodčích Miroslava Zelinky a Jany Adamkové. Oba byli potrestáni za výkon ve středečním duelu mezi Pardubicemi a pražskou Spartou, v němž byly nařízeny hned dvě kontroverzní penalty. Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR (FAČR) o tom bez bližších podrobností informovala na Twitteru. K diskutovaným momentům se vyjádří v úterý na svém pravidelném zasedání.

Miroslav Zelinka
zdroj: ČTK/PA/ autor: Nigel French

Zelinka měl jako hlavní sudí rozhodovat nedělní vršovické derby mezi Bohemians 1905 a Slavií, která v případě výhry může oslavit mistrovský hattrick. Adámková ve stejný den měla pískat souboj Karviné s Příbramí.

Zelinka řídil utkání 28. kola mezi pardubickým nováčkem a Spartou z pozice hlavního sudího, Adámková mu asistovala u videa. V souboji hraném v pražském Ďolíčku došlo na obou stranách ke dvěma diskutabilním situacím, po nichž týmy kopaly penaltu.

Nejprve ve 40. minutě pardubický Ewerton při snaze o odkop ve vlastním vápně udeřil do obličeje přibíhajícího Matěje Polidara. Zelinka hru nepřerušil, po intervenci VAR a zhlédnutí opakovaných záběrů však nařídil pokutový kop, přestože se nezdálo, že by ze strany brazilského záložníka šlo o úmysl. Z penalty zvýšil Dávid Hancko na 2:0 pro Spartu.

V 73. minutě odpískal Zelinka pokutový kop pro Pardubice po údajném faulu Tomáše Wiesnera na Tomáše Čelůstku, i když z opakovaných záběrů bylo patrné, že mezi hráči kontakt nebyl. Zelinka situaci krátce konzultoval s VAR, ale k monitoru se podívat nešel. Z penalty vyrovnal Cadu na konečných 2:2.

Zelinka v této ligové sezoně už několikrát chyboval. Například zkraje dubna Ostravě v ligovém zápase v Liberci chybně neuznal gól, místo něhož nařídil penaltu, kterou však Baník neproměnil a duel skončil bez branek. V únoru rovněž za stavu 0:0 chybně nevyloučil libereckého Martina Koscelníka v Plzni, následně za podobný zákrok naopak udělil červenou kartu domácímu Filipu Kašovi. Slovan v přesilovce na západě Čech zvítězil 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články