Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Trenérské provizorium v Opavě skončilo. Poslední tým ligy přebírá Balcárek

Opava našla oficiálně nového trenéra. Poslední tým tabulky nejvyšší soutěže se pokusí nastartovat Jiří Balcárek. V klubu naopak končí asistent Josef Dvorník, který Slezany dočasně vedl společně se sportovním manažerem Aloisem Grussmannem.

Opavští fotbalisté Jan Žídek a Pavel Zavadil se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Balcárek přišel do Opavy z druholigových Vítkovic, kde se vyvázal ze smlouvy. Šestačtyřicetiletého bývalého hráče Olomouce jako hlavního kouče čeká premiéra v nejvyšší soutěži, za sebou má trenérská angažmá v druholigovém Znojmě nebo třetiligovém Uničově. Z Vítkovic si Balcárek přivedl asistenta Miroslava Paula.

Opavští v první lize čekají na vítězství už 14 zápasů od červencového druhého kola a 490 minut v domácí soutěži nedali gól. V dosavadních 16 kolech Slezané získali 10 bodů, naposledy v sobotu remizovali 0:0 v Příbrami.

Dvorník měl tým na starosti, ale kvůli chybějící profesionální licenci byl jako hlavní trenér vedený Grussmann. Pod dočasnou trenérskou dvojicí Opava získala z šesti utkání dva body a vstřelila jedinou branku.

"Po odvolání Ivana Kopeckého jsme vedení A-mužstva dočasně převzali společně s Josefem Dvorníkem. Jak jsme avizovali, šlo o provizorní řešení. Nyní je obsazení postu hlavního trenéra vyřešeno. Jsme rádi, že jsme se domluvili s Jiřím Balcárkem," uvedl Grussmann.

"Pepovi (Dvorníkovi) bychom tímto chtěli poděkovat za odvedené služby pro Slezský FC a zároveň bychom mu chtěli popřát hodně štěstí v další trenérské kariéře i úspěšné dovršení studia trenérské UEFA profi licence," dodal sportovní manažer.

Jde o druhou prvoligovou trenérskou změnu v tomto týdnu. V pondělí vedení předposlední Karviné odvolalo kouče Františka Straku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články