Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Trenér Vrba by nejraději vyhrál 4:0 každý zápas, smál se "střelec" Hejda

Plzeň – Lukáš Hejda opět potvrdil, že ačkoliv je rodilým obráncem, gólově je potentnější než mnohý útočník. V loňské sezoně se plzeňský stoper trefil šestkrát a do černého zamířil i v úvodním kole nového ročníku, v němž Viktorii nasměroval za vysokým vítězstvím 4:0 s pražskou Duklou. "Kouč po nás chce, abychom se obránci i více tlačili do koncovky a zatím to takhle funguje," libuje si Hejda.

Lukáš Hejda se raduje z gólu do sítě Dukly
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Premiérovou branku Plzně v novém ročníku dal po dohrané standardní situaci. "Všichni hráči Dukly vyběhli ven z vápna, snažil jsem se hlídat linii posledního hráče. Páťa Hrošovský mě viděl, měl hlavu nahoru, takže jsem čekal, že balon tam přijde. Hlídal jsem si, abych nebyl v ofsajdu, a pak už jsem to jen usměrnil na zadní tyč," popsal sedmadvacetiletý obránce akci z 11. minuty.

Vedení dodalo Viktorii klid. Dukla se musela tlačit více do ofenzivy, což plzeňské hře na brejky vyhovovalo. "Stáhli jsme se trochu do bloku, nechali jsme soupeře hrát, každou jejich chybu jsme ale potrestali," podotkl Hejda.

Úvod sezony se plzeňským fotbalistům povedl zejména z hlediska efektivity. Zatímco v minulém ročníku se Západočeši v zakončení občas trápili a na gól potřebovali mnoho šancí, v prvních dvou soutěžních duelech nastříleli šest branek. "Malinko se změnily tréninky. Kouč po nás chce, abychom se obránci i krajní záložníci více tlačili do koncovky a zatím to takhle funguje," konstatoval bývalý hráč Sparty, Jablonce a Příbrami.

V přípravě to přitom Plzni tolik nestřílelo, na soustředění v Rakousku podlehla Fürthu, Wolverhamptonu i Watfordu a dala jen dvě branky. Už úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů na hřišti bývalé Steauy Bukurešť (2:2) ale naznačil zlepšení.

"Co si vybavuji naše přípravy, nikdy to nebylo světoborné. Podle výsledků nám nikdy nešly. Mistrák je úplně o něčem jiném. Nevím, čím to je, že se nám v přípravě tolik nedaří. Samozřejmě jsme v nějaké zátěži, ale to každý soupeř," uvedl Hejda.

Plzeňský trenér Pavel Vrba už v předešlém působení ve Viktorii vedl svěřence k útočné hře, pevná obrana je pro něj ale podle Hejdy stejně důležitá. "Pan Vrba by nejradši všechno vyhrál 4:0. Je známé, že je ofenzivnější trenér, na nás vzadu ale lpí, abychom pořád zůstávali v přečíslení. Nemyslím si, že by ofenziva byla nad defenzivou."

Při zranění Romana Hubníka nastupuje ve stoperské dvojici s Tomášem Hájkem, který do Plzně přestoupil v lednu ze Zlína. "Obranu si dirigujeme tak nějak oba, nikdo není nadřazený. Mluvíme spolu i na hráče na stranách, máme to tak půl na půl," popsal Hejda spolupráci s o dva roky mladším stoperem. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články