Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Trenér Sparty Ščasný: Titul už je patrně ztracený

Praha – Toužili zvítězit s Bohemians, Duklou i Plzní a vrátit se do souboje o titul s plzeňskou Viktorií. Jenže už v prvním utkání hráči Sparty zaváhali, s Bohemians remizovali 2:2 a po 25 kolech ztrácí na vedoucí Plzeň už jedenáct bodů. I když mají k dobru středeční dohrávku na půdě Dukly, trenér letenských Zdeněk Ščasný ví, že ligový primát už je nejspíš ztracen. Problémem Letenských navíc zůstává i velká marodka.

"Dá se říct, že je v podstatě rozhodnuto. Měli jsme obrovskou touhu vyhrát tady, vyhrát na Dukle a potom doma porazit Plzeň. Touha zůstává dál, ale z hlediska titulu je to patrně ztraceno," řekl trenér Sparty Ščasný.

Sparta musela v Ďolíčku dvakrát dotahovat nepříznivé skóre a nakonec na vítězství nedosáhla. "Nevím, jestli jsme začali bohorovně. Měli jsme balon na kopačkách a hráli jenom my, ale hned první protiútok jsme dostali gól. Pak jsme se na to znovu připravovali v kabině, a dostaneme další branku, byť byla jiná," uvedl Ščasný.

Zatím neví, jakou postaví sestavu proti Dukle, protože záložník a záskok na pozici pravého obránce Tiémoko Konaté dostal čtvrtou žlutou kartu a čeká ho trest. Kvůli zranění nedohrál duel s Bohemians středopolař Josef Šural a další opory zůstávají na marodce nebo nejsou stoprocentně fit.

"Vypadli další hráči, Šural má něco s kotníkem. Musím to dát na papír a pak uvidíme, kdo vůbec bude moci na Dukle nastoupit. Opravdu teď nevím," konstatoval osmapadesátiletý kouč.

Zranění prý vyplývají z náročného programu Sparty, která ve čtvrtek vypadla ze čtvrtfinále Evropské ligy po domácí prohře 2:4 s Villarrealem. "Úbytek sil má za následek častější zranění. Už jsem se o tom bavil po zápase se Španěly. Tak to je, my těch zápasů na podzim a na jaře máme dohromady tolik, co jiná mužstva mají na dva roky," upozornil Ščasný. "Ale to jsme chtěli. Otázka je, zda by to nechtělo širší kádr. Ale nikdo nemohl čekat, že budeme mít takové absence," dodal. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články