Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenér Klusáček: Prioritou bylo zahraničí, ale Bohemka byla taková výzva, že jsem ji přijal

Luděk Klusáček a Bohemians – dva fotbalové pojmy, které spolu souzní. Dvakrát působil ve vršovickém klubu jako hráč, teď je podruhé jeho trenérem. I když přemýšlel spíše o zahraničním angažmá, klokany nezklamal. Už jednou je vytáhl ze šlamastiky, a to před pěti lety byl celek z Ďolíčku v daleko horší situaci, než je teď. Přímý přenos utkání Bohemians 1905 – Slovácko vysílá v pátek od 17:40 ČT sport.

Luděk Klusáček udílí pokyny v zápase Bohemians - Sparta
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Bohemka byla jediný klub, který v Čechách připadal do úvahy," prohlásil v pořadu Studio fotbal: Extra Klusáček.

Dvaapadesátiletý kouč, jenž kvůli neuspokojivým výsledkům nahradil odvolaného Martina Haška, vedl Bohemians už na jaře 2014, kdy s týmem vybojoval záchranu v nejvyšší soutěži.

"Jsou tu emoce a vzpomínky. Prožil jsem tu toho hodně – jako hráč, manažer i trenér," zdůraznil Klusáček, který v Bohemians odkopal bezmála padesát zápasů.

"V této chvíli byla pro mě priorita zahraničí vzhledem k rodině a stáří dětí, nicméně Bohemka byla taková výzva, že jsem ji přijal."

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Klusáček o Bohemians v SF extra: Jsou tu emoce a vzpomínky

Před pěti lety přišel do Ďolíčku po odvolání Jozefa Webera. Tehdy Bohemians vytáhl z posledního místa k záchraně, ale po konci ročníku kontrakt neprodloužil. Už při svém odchodu si ale přál se do Bohemky jednou vrátit.

"Když to dobře dopadne, vzpomínky jsou nádherné. Byla tam i spousta těžkých momentů, ale ten konec všechno přebil. Oslava na hřišti, emoce s fanoušky, to člověk nikdy nezapomene," přiznal Klusáček.

Po záchraně klokanů dělal v Kataru SC asistenta Ivanu Haškovi, s nímž už předtím spolupracoval ve stejné funkci ve Spojených arabských emirátech a Saúdské Arábii. Česká dvojice ale v klubu z Dauhá vydržela jen tři měsíce a úvodní dvě kola katarské ligy.

"Věřím, že mám víc zkušeností a nadhled. Budu rád, když se mi to podaří předat hráčům. Ty životní zkušenosti se nadají ničím vyvážit," zdůraznil zkušený trenér.

Opět cílem záchrana

Úkol zní jasně. Podobně jako před pěti lety, i když teď je to trochu jiné. "Dneska je tým o něco silnější. Situace se hrozně těžko porovnává. Dneska jsme v komfortní situaci. Naposledy byla Bohemka poslední a ztrácela čtyři pět bodů," připomněl Klusáček.

Záchranu bere jako první postupný krok. "Na ten můžou navázat další. Jako zapracování mladých hráčů, jejich vývoj, vývoj herního stylu, progres v atraktivitě," začal vyjmenovávat Klusáček.

Od jeho návratu do Vršovic Bohemians vyhráli nad Opavou a podlehli Spartě, v tabulce jim s 15 body patří 12. místo s šestibodovým náskokem na poslední Opavu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články