Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Trávníkářů je mi líto, jsou teď zoufalí, řekl Rada. Jablonec o alternativní ploše neuvažuje

Stačilo nečekané husté sněžení a jeden ligový zápas s Příbramí a z trávníku v Jablonci se stalo oraniště, po kterém trávníkářům zbyly jenom oči pro pláč. Severočeši ale věří, že dokážou hrací plochu dát do příštího domácího zápasu 7. února do relativního pořádku. "O alternativní hrací ploše zatím neuvažujeme a na odkládání zápasů nejsou volné termíny," řekl tiskový mluvčí celku Martin Bergman.

Jablonecký Martin Doležal se projel po zádech
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonecký trávník, který bývá tradičně velmi dobře připraven, v neděli těžce utrpěl. Chumelit začalo kolem poledne a ve vánici se hrál celý zápas 16. ligového kola, který měl výkop ve 14:00. Hřiště postupně pokryl sníh a plocha se s blížícím závěrem změnila v oraniště.

Další domácí zápas sehrají Severočeši téměř za dva týdny proti Slovácku. V příštích dnech začnou kluboví trávníkáři pracovat na tom, aby dostali povrch do přijatelného stavu.

"Naším největším nepřítelem je teď aktuálně počasí. V neděli přišel velký spad sněhu náhle a podepsalo se to na stavu hřiště. Sněžit má také tento týden. Musíme čekat, jak se počasí vyvine, abychom dali nějakým způsobem hrací plochu do pořádku," řekl tiskový mluvčí klubu Martin Bergman.

"O alternativní hrací ploše zatím neuvažujeme a na odkládání zápasů nejsou volné termíny," doplnil mluvčí. Kvůli neplánované koronavirové přestávce během podzimu je termínová listina velmi nabitá a jarní část první ligy musela začít rekordně brzy už v polovině ledna.

Hráči obou týmů po zápase přiznali, že na tak těžkém terénu ještě nehráli. "Jsem z vesnice a ani tam jsem nehrál na takovém terénu. Dopadlo to pro nás dobře a nikdo se nezranil. Ale chudáci naši trávníkáři. Doufám, že si s tím nějak poradí. Ale hřiště už asi do konce sezony nebude úplně stoprocentní," přemítal záložník Miloš Kratochvíl, který dvěma góly zajistil Jablonci výhru 2:1.

"Poslední čtyři dny bylo počasí výborné, ale když přijde takováhle sněhová nadílka, nejde s tím nic dělat. Ještě ráno bylo sucho, pak kolem 11. hodiny začalo chumelit. Je mi líto těch, kteří se starají o trávník. Jsou teď zoufalí a náklady na údržbu budou veliké. Asi ani za 14 dní nebude hřiště v top formě. Vyšli jsme vstříc našim chlapcům, co se starají o trávník, že nechodíme na trávu a trénujeme na umělce," poznamenal jablonecký trenér Petr Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články