Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Trápící se Zlín potřebuje zabrat, v cestě stojí Ostrava. Hlavně to nepodcenit, varuje Páník

Čtvrtí fotbalisté Ostravy vstupují v předehrávce 23. kola do utkání s trápícím se Zlínem, který v nejvyšší soutěži prohrál už šestkrát za sebou. Trenér domácích Bohumil Páník ale varuje, že o to bude vzájemné poměřování sil nebezpečnější. "Zlínu utekl začátek jara, potřebuje udělat body," říká kouč Baníku. Přímý přenos sledujte na ČT sport od 17:55.

Souboj ostravského Stronatiho s Poznarem ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zlín se po odchodu trenéra Michala Bílka do Kazachstánu trápí. V tabulce je sedmý a na jaře pod novým koučem Romanem Pivarníkem nezískal ani bod.

"Nesmíme ho za žádnou cenu podcenit, naopak se na soupeře musíme stoprocentně koncentrovat," zdůrazňuje Páník, který právě ve Zlíně přesně před rokem končil svou tamní trenérskou misi.

"Poslední zápas už vzadu místo trojky hráli zónu ve čtyřech, takže nějaká změna už tam proběhla. Ale jakým způsobem budou hrát u nás, to bude záležet pouze na nich. Musíme být nachystaní na všechno a zvládnout zápas podle svých plánů," doplňuje Páník.

Jak obstál Baník ve šlágru minulého kola se Spartou? Více ve Fotbal fokus podcastu:

Baník v minulém kole utrpěl v přímém souboji o třetí místo porážku 2:3 na Spartě, přestože dohrával závěrečnou půlhodinu v početní výhodě po vyloučení Lukáše Štetiny. Zlín zase doma nestačil na Bohemians 1905 (0:2).

Po delší době by měl mít Páník k dispozici kompletní kádr. "Máme z čeho vybírat a to je dobře. Uvidíme, jak to poskládáme," říká trenér. Naposledy hrálo Páníkovo mužstvo se Zlínem loni v září, kdy venku zvítězilo 2:1 góly Baroše a Pazdery.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Ostravští fotbalisté v posledních čtyřech prvoligových utkáních se Zlínem neprohráli a třikrát zvítězili. "Čeká nás velmi těžký soupeř v prostředí, které mu vytváří pozici dvanáctého hráče. Baník má nejvíc faulů v soutěži, takže to bude opravdu tvrdý boj," tvrdí zlínský trenér Roman Pivarník.

Bílkův nástupce s mužstvem zatím třikrát prohrál, ale v duelu s Bohemians viděl i pozitiva. "Držení míče bylo 60:40 pro nás, naběhali jsme 119 kilometrů, což je obrovské číslo. Bohužel pro nás jsme neproměnili šance a to nás stálo body. Musíme být pozorní a více koncentrovaní, abychom ty příležitosti proměnili."

Předpokládané sestavy:

Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Stronati, Procházka, Fleišman - Fillo, Jánoš, Hrubý, Holzer - Kuzmanovič, Baroš.

Zlín: Dostál - Matejov, Bačo, Buchta, Čanturišvili - Holík, Hlinka, Jiráček, Podio, Džafič - Poznar.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články