Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Trápení Sparty nekončí. Letenští padli s předposlední Jihlavou

Jihlava – Výkony Sparty mají i pod trenérem Petrem Radou k dokonalosti stále velmi daleko. S výjimkou derby Radovi svěřenci v žádném duelu nepřesvědčili a jinak tomu nebylo ani v utkání s předposlední Jihlavou. Sparťané měli sice výraznou převahu jak v držení míče, tak v počtu střeleckých pokusů, branku ale na rozdíl od Vysočiny nevstřelili. Čerstvý kouč Jihlavy Josef Jinoch si tak při debutu na lavičce Jihlavských připsal cennou výhru 1:0.

Utkání Jihlava - Sparta
zdroj: ČTK autor: Plíhal Libor

Vysočinu hned v desáté minutě potkala nepříjemnost, když kvůli zranění musel střídat Rosa a na trávník šel Zoubele. Sparta byla od úvodu střelecky aktivnější, ale přes jihlavskou obranu se těžko dostávala do velkých šancí. Karavajevův centr nikdo z hostů do sítě neusměrnil a neprosadili se ani Kadlec a po něm Lafata. Na druhé straně skončil Hronkův sražený centr na tyči.

Po změně stran zápas rozhodla velká chyba v hostující defenzivě. Koubek rozehrál na Holka, který se pod tlakem nechal obrat o míč Hronkem. Ten poté vnikl do vápna a nahrál před prázdnou branku Ikaunieksovi, jenž nemohl minout. Lotyšský útočník dal šestý gól v ligové sezoně.

Jihlava se po vedoucí trefě zatáhla a Sparta marně dobývala domácí obranu. Nejblíže k vyrovnání byl aktivní Kadlec, jenže v 61. minutě hlavičkoval sám nad. Letenští tak utrpěli ve čtvrtém zápase pod trenérem Petrem Radou první porážku. 

"Nevypracovali jsme si žádnou stoprocentní šanci. Teď už je naše ztráta hodně velká, ale nebudeme házet zbylé zápasy za hlavu, ještě hrajeme o druhé a třetí místo," řekl sparťanský obránce Lukáš Mareček.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Vysočina Jihlava - Sparta Praha

Vysočina Jihlava - Sparta 1:0 (0:0) Branka: 47. Ikaunieks. Rozhodčí: Marek - Mokrusch, Antoníček. ŽK: Karavejev, Vácha, Šural (všichni Sparta). Diváci: 4101.

Jihlava: Hanuš - Vaculík, Krejčí, Rosa (11. Zoubele), Urdinov - Fulnek, Štěpánek, Hronek, Batioja (90. Popovič) - Dvořák, Ikaunieks (79. Rabušic). Trenér: Jinoch.

Sparta: Koubek - Karavajev, Holek, Mareček, M. Kadlec - Vácha, Sáček - Šural, Lafata, Konaté (75. Holzer) - Pulkrab (46. Zahustel). Trenér: Rada. 

Josef Jinoch (trenér Jihlavy): "Zápas probíhal přesně tak, jak jsme předpokládali, že Sparta bude držet míč a tlačit se do zakončení. Čekali jsme na šanci, která přišla. Vytvořili jsme si čtyři, pět brejkových příležitostí, které mohly skončit brankou. Jedna z nich se nám využít povedla, i když to bylo po chybě sparťanské obrany. Jsem hrozně rád, že hráči sami sobě dokázali, že mohou hrát s každým. Že když podají stoprocentní výkon a budou věřit v to, že vítězství může přijít, tak se jim to i splní. Po tom šoku, že přišel nový trenér místo odvolaného, jsem chtěl, aby hráči věřili, že mohou být úspěšní. Na hřišti bylo vidět, že chceme vyhrát za každou cenu a že ve vítězství i více věříme. Byli jsme schopní se pro to i více obětovat. Věřím, zápas Slavie s Hradcem nepřinese žádné překvapení a Slavia nám vítězstvím pomůže."

Petr Rada (trenér Sparty): "Věděli jsme, že Jihlava bude hrát zezadu na brejky. V prvním poločase jsme to eliminovali, ale do druhého poločasu jsme vstoupili úplně bohorovně a prakticky nabídneme domácím vítěznou branku. Rozhodla individuální chyba. Chybělo nám i trochu víc štěstí. V prvním poločase jsme měli dvě takové šance, na druhé straně ale mi tam chyběl od hráčů větší důraz ve vápně. Motivace proti týmům z čela tabulky naskočí u hráčů sama, hráče jsem varoval, že Jihlava bude bojovat, zvlášť když přišla změna trenéra. Sráží nás individuální chyby. Sparta nemůže dělat takovéhle chyby, chybí nám větší zodpovědnost, profesionalita. Pořád se točíme v jednom kruhu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články