Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Tohoto titulu si vážím víc než předchozího, hlásil Kolář. Ve Slavii chce zůstat

Hotovo, dvacet! V tričku s tímto sloganem slavil klíčový článek mistra Ondřej Kolář se spoluhráči jubilejní 20. titul v historii Slavie. Jeho zisk slavili už před dvěma týdny po výhře nad druhou Plzní, ale pečeť získali až po posledním duelu a remíze 0:0 v derby se Spartou. Gólman Kolář k titulu přispěl rekordními 23 nulami v sezoně.

Ondřej Kolář s Jaroslavem Tvrdíkem
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Letošního titulu si pětadvacetiletý rodák z Liberce vážil ještě více než loňského. "Tuto sezonu bych určitě vyzdvihl, protože každý ví, jakými obměnami jsme prošli a jak to bylo těžké se do toho vrátit," řekl Kolář a poukázal na to, že po 20 podzimních kolech Slavii s náskokem 16 bodů na druhou Plzeň opustili Tomáš Souček, Josef Hušbauer, Milan Škoda či Mick van Buren. Už v létě před sezonou odešli Miroslav Stoch, Simon Deli či Michael Ngadeu.

Když se v první polovině března soutěž kvůli pandemii přerušila po 25. kole, měla Slavia před druhou Plzní už jen osmibodový náskok. "Paradoxně nám pomohla pauza, po té jsme se vrátili a byli jsme to zase my jako dosud. Tohoto titulu si vážím víc než toho předchozího, protože těch změn bylo opravdu moc, ale ukázali jsme, jak jsme silní. Byli v kabině jiní lídři a znovu jsme získali tuto trofej. Sezonu hodnotím hodně dobře v Champions League i v domácí lize," uvedl Kolář.

Oslavy titulu budou podle něj výraznější než po definitivním pojištění první pozice proti Plzni. "Věděli jsme po Plzni, že ještě nějaká utkání budeme hrát a všichni jsme tady zodpovědní. Věděli jsme, o co hrajeme, a nechtěli jsme z toho udělat nějakou bramboračku. Slavili jsme normálně, ale myslím, že teď to z nás všech spadne, užijeme si to a pak se rozjedeme všichni na dovolenou," podotkl Kolář.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy ze Slavie a Sparty po derby

Byl rád, že nejistá sezona vinou pandemie opravdu skončila třetím slávistickým titulem za poslední čtyři roky. "Obavy z koronaviru samozřejmě byly obrovské, protože jsme věděli, že v Karviné se objevili nějací hráči, i u nás byl jeden a v Boleslavi, měl jsem strach, jestli se to dohraje. Jak se písknul do píšťalky závěrečný hvizd, tak to ze mě celé spadlo a jsem rád, že se dohrálo a přidali jsme tu druhou hvězdu," vypočítal další triumf, na kterém se podílel.

Svými 23 čistými konty překonal rekord jabloneckého gólmana Zdeňka Jánoše ze sezony 1996/97 a sparťana Petra Čecha z ročníku 2001/02, kterým se to shodně podařilo sedmnáctkrát. "Samozřejmě sezonu hodnotím jako týmově velice úspěšnou, pro mě asi největší úspěch. Jsem rád, že máme tolik nul, že jsem klukům mohl pomoct, ale je to práce celého týmu. Kluci výborně brání, o to to mám jednodušší, jednu dvě šance za zápas musím chytit, což se dařilo a to číslo je neuvěřitelné, že jsme zlomili ten rekord," okomentoval posun maxima.

Kouč Jindřich Trpišovský o Kolářovi:

"Hlavně si přeji, aby nikdo neodešel, hlavně v případě Ondry Koláře. Nic takového nemáme v plánu, uvidíme ale, jaké týmy přijdou s případnou nabídkou, to nikdy nemůžete vědět. Ondra Kolář je pro mě extrémně důležitý a doufáme, že u nás ještě sezonu zůstane."

V derby se Spartou měla Slavia výraznou střeleckou převahu a dvakrát soupeři pomohlo i břevno. "Provází nás to celou sezonu, šance neproměňujeme a na gól se strašně nadřeme, bohužel nám to dneska nespadlo. Když jsem viděl, jak to Standa Tecl hlavičkoval, tak jsem myslel, že je to v bráně, bohužel se to odrazilo nějak od tyče, od břevna pryč," litoval Kolář, že nebylo loučení vítězné.

"Šancí jsme měli dost, ale na druhou stranu jsme ukázali, že sílu máme furt obrovskou, hrajeme výborně, ale bohužel to nepotvrdíme gólem, což mě mrzí, ale zvládli jsme to týmově, hráli jsme moc dobře a rozloučili jsme se se sezonou výborně," podotkl Kolář.

Svými výkony poutá zájem v zahraničí, ale o budoucnosti je podle něj předčasné mluvit. "Jestli tady budu i nadále? Já bych tady chtěl být a odchytat tady i další sezonu, dostat se znovu do Champions League, ale uvidíme, jak to všechno dopadne," dodal Kolář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články