Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Tohle nám musí vlít krev do žil, burcuje Hložek po veledůležitém obratu s Plzní

Fantastické utkání proti rivalovi z Plzně prožili podle Adama Hložka hráči i fanoušci Sparty. Letenští v dohrávce 23. ligového kola zvítězili po comebacku v závěrečné půlhodině, který gólem nastartoval právě osmnáctiletý odchovanec, 3:1 a posunuli se na druhé místo v tabulce.

Fotbalisté Sparty v čele s Adamem Hložkem oslavují gól
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Sparta zdolala Plzeň v nejvyšší soutěži po pěti porážkách za sebou. "Samozřejmě to bylo utkání plné emocí, tak to s Plzní bývá pokaždé. Prohrávali jsme, ale celý zápas jsme soupeře nepustili do větší šance mimo ten roh," řekl Hložek klubovému webu.

"Věřili jsme, že to otočíme a že když budeme hrát pořád stejně a budeme trpěliví, tak góly přijdou. Myslím, že pro nás hráče i pro fanoušky to bylo fantastické utkání. Jsem rád za celý tým a za tři body," doplnil.

Mezi střelce se zapsal ve čtvrtém kole v řadě. Vyrovnání zařídil v 61. minutě, kdy si ve vzduchu při otočce zpracoval míč a pohotově překonal brankáře Jindřicha Staňka. "Balon byl ve výšce, šel mi na pravou nohu. Na levé ruce jsem měl Kašu, kterého jsem si dobře podržel, a zvládl jsem ten první dotek dobře. Jsem za to rád," popsal Hložek.

Jeho gól nabudil i příznivce, kteří mohli na Letné využít deset procent kapacity stadionu. "Byli cítit. Když jsme dali první gól, tak úplně ožili. Bylo to, jak kdyby byl plný stadion. Děkuji za podporu, snad takových zápasů bude víc," přál si rodák z Ivančic.

Pražané bodovali pošesté v řadě a dostali se na druhou pozici o skóre před Jablonec. Do konce ligové sezony zbývají tři utkání. "Jsme nadšení, tohle nám musí vlít krev do žil. Do závěru už musíme všechno zvládnout a vyhrát," zakončil Hložek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články