Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

To se mi asi ještě nepodařilo, řekl Čermák k bleskovému gólu do sítě Brna

Z přesného zásahu se radoval už ve 2. minutě a marně vzpomínal, jestli v kariéře někdy skóroval dříve. Kreativní plzeňský záložník Aleš Čermák měl dojem, že právě brzká trefa byla klíčem k domácímu vítězství 4:1 nad Brnem.

Aleš Čermák z Plzně (vpravo) v utkání s Brnem
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Samozřejmě vám to dodá sebevědomí, když skórujete takhle na začátku. To se mi snad za celou kariéru ještě nepodařilo," popsal Čermák.

Ofenzivní středopolař se při minulém vzájemném ligovém utkání v dubnu 2018 blýskl hattrickem a s trochou štěstí mohl svůj výkon zopakovat i tentokrát.

"Příležitosti jsem na to měl. Byla tam střela ve druhém poločase, kterou brankář chytil, ještě jedna střela za vápnem. Rozhodně jsem mohl přidat druhou branku," pokračoval Čermák, jenž zaznamenal druhý gól v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

Svěřenci trenéra Adriana Guly hlavně v úvodním dějství dominovali, ale z mnoha šancí proměnili jen dvě. "Rychlý gól týmu samozřejmě pomůže. Soupeř musí hrát trošku víc otevřeně, hned nezaleze, protože chce také vstřelit branku. Nám se asi pak hrálo líp. Jen jsme mohli mít větší produktivitu. Vytvářeli jsme si spoustu takových předfinálních fází, takže škoda, že jsme nedali více branek," uvedl bývalý reprezentant do 21 let.

V poslední době nastupoval v záloze více s Miroslavem Káčerem, proti Zbrojovce ale vedle něj a další stálice Lukáše Kalvacha dostal šanci Pavel Bucha, který mu připravil první gól a poté ještě asistoval u druhé branky Jana Kopice.

"Každý je trošku typologicky jiný, ale oba (Káčer a Bucha) jsou velice kvalitní hráči. Nechci odpovídat na to, jestli se mi s někým hraje nebo nehraje líp. Máme celou řadu hráčů uprostřed a je tak nějak jedno, kdo hraje," má jasno Čermák.

Viktorii ve čtvrtek čeká v Izraeli důležitý zápas 4. předkola Evropské ligy proti Beer Ševě, jehož vítěz postoupí do základní skupiny. "Bude to jiné utkání. Jak líp se naladit než výhrou, což se splnilo. Od pondělí už se na ně jdeme připravovat a uvidíme, jak to ve čtvrtek dopadne," dodal sparťanský odchovanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články