Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tlak Mladé Boleslavi přišel vniveč, o vítězství Liberce rozhodl Sadílek

Měli územní převahu i šance, ale z utkání nemají ani bod. Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli ve 29. kole v domácím prostředí s Libercem 0:1, kterému zajistil hubenou výhru ve 26. minutě Michal Sadílek. Slovan proto zůstává na šestém místě v neúplné tabulce, klub z města automobilů je čtrnáctý.

Michal Sadílek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberci kvůli čtyřem žlutým kartám chyběli záložník Pešek a útočník Rondič, zranění pak do zápasu nepustilo stoperskou dvojici Chaluš, Jugas a s devíti brankami nejlepšího týmového střelce v ligové sezoně Rabušice.

V 11. minutě domácí záložník Zmrhal, který nastoupil do 200. ligového utkání, nacentroval do vápna na Jiřího Klímu, ten ale špičkou kopačky hostujícího gólmana Knoblocha výrazněji neohrozil.

O čtvrt hodiny později Slovan vstřelil vítězný gól. Mladoboleslavský stoper Křapka hlavou odvrátil míč na hranici vápna k Sadílkovi, na jehož skákavou střelu z voleje brankář Šeda nestačil. Sadílek zaznamenal 5. gól v sezoně.

"Ideálně jsem to netrefil. Že tam míč doskákal takovým způsobem, je úsměvné. Pro nás šlo o zlatý gól," popsal Sadílek.

V závěru úvodního dějství domácí Škoda po přihrávce za obranu neprostřelil Knoblocha a po něm neuspěl také Jiří Klíma. Neujala se ani Škodova prudká rána z hranice šestnáctky.

Domácí vstoupili aktivně i do druhého poločasu, jenže Takács zblízka hlavičkoval nad. Poté si dlouho žádný z týmů nevytvořil větší příležitost. Mezitím si za hostující tým odbyl ligový debut útočník Diamé, který ale po 24 minutách vystřídal.

Až v 86. minutě se zrodila další šance, střelu střídajícího Budínského z otočky však Knobloch vytáhl na tyč. Slovan proto podruhé za sebou naplno bodoval a od července 2016 neprohrál v nejvyšší soutěži s Boleslaví desetkrát za sebou, z toho devětkrát zvítězil. 

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branka: 26. Sadílek. Rozhodčí: Berka - Leška, Poživil - Lerch (video). ŽK: Budínský, Jakub Klíma, Takács, Jarolím (trenér) - Knobloch.

Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Křapka, Jakub Klíma, Preisler - Ladra (64. Malínský), Takács, Matějovský (83. Budínský), Zmrhal (73. Skalák) - Jiří Klíma (64. Drchal), Škoda. Trenér: Jarolím.

Liberec: Knobloch - Fukala, Karafiát, Purzitidis, Mikula - Mara, Faško, Sadílek (90.+1 Michal) - Koscelník, Matoušek (67. Diamé, 90.+1 Cancola), Mosquera (73. Nečas). Trenér: Hoftych.

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Liberci stačily dvě střely na bránu, z toho jedna skončila gólem po naší fatální chybě. Měli jsme míč na odehrání v šestnáctce, a místo toho, abychom to sehráli bezpečně, ho odhlavičkujeme na hranici pokutového území. Slovan toho dokázal využít a dostal se do vedení. Měli jsme nějaké náznaky v závěru prvního poločasu, ale nebyli jsme dostatečně důslední, abychom dokázali některou z šancí proměnit. Vstup do druhé půle z naší strany nebyl špatný, chtěli jsme Liberec víc zatlačit. Škoda, že se nám po rohovém kopu nepodařilo vyrovnat, Laco Takács to měl na hlavě. Pak už to byl víceméně zmar. Ještě v závěru měl Lukáš Budínský šanci, kterou gólman vyrazil na tyč. Na víc jsme se nezmohli."

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Velmi těžké utkání pro nás, hlavně kvůli personálním změnám. Vypadli nám důležití hráči v obranné i útočné fázi. Měli jsme hodně změn, a navíc málo času po středečním návratu z Opavy. Boleslav hraje hodně podobným stylem jako my, hodně balonů do hroťáků. Mají na to dva vhodné typy Škodu a Klímu. Byly tam propadlé míče, které pro nás představovaly nebezpečí, ale dokázali jsme všechno vyřešit. Z jednoho odraženého jsme my dali branku Sadílkem. Druhý poločas Boleslav logicky tlačila, protože potřebuje body. Ubývaly nám síly, ale musím hráče pochválit za týmový výkon a za to, že do toho šli jako jeden muž. Dočkali jsme se za to sladkého vítězství."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články