Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tlak jsme necítili, spíš motivaci, řekl Tomič. Nečekal, že se trefí tak dobře

Napřáhl a Slavia vedla v Ďolíčku 1:0. Krásně se trefil slovenský fotbalista Michal Tomič poprvé v červenobílém dresu. Jeho tým nakonec vyhrál 2:0. Čtyřiadvacetiletý obránce připustil, že ho jeho výstavní rána samotného překvapila. Zároveň na dálku poděkoval bývalým spoluhráčům z Mladé Boleslavi, kteří porazili Spartu 3:1 a pomohli Slavii k průběžnému prvnímu místu v tabulce.

Tomič skóroval hned z první větší šance zápasu. Oscar Dorley k němu po rohovém kopu posunul odražený míč a slovenský reprezentant ho přízemním volejem poslal z 25 metrů přesně k tyči. Druhý gól přidal v 67. minutě Mojmír Chytil.

"Střely ze střední vzdálenosti trénujeme, protože to nám v posledních zápasech trochu chybělo. Nečekal jsem, že to trefím až takhle dobře, to říkám na rovinu. Jsem ale rád, že to tam takhle zapadlo," řekl Tomič.

V české lize se trefil potřetí. "Mojí výhodou je, že můžu zakončovat oběma nohama. Pracuji na tom a myslím si, že je to dobrá zbraň i do budoucna," naznačil Tomič, že by se rád střelecky prosazoval i častěji.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno: Souhrn 13. kola

Skóroval poprvé od příchodu do Slavie, do které zamířil v únoru ze Slovácka. Jarní část minulé sezony ještě strávil na hostování v Mladé Boleslavi. "Můj plán bylo absolvovat dobrou letní přípravu, přesvědčit trenéra o tom, že na to mám. Jsem rád za každou šanci, ale vždy je tým na prvním místě. Dnes jsme to vybojovali, každý hráč odevzdal maximum pro mužstvo," těšilo rodáka z Myjavy.

Vzpomínky na působení v Boleslavi se mu vrátily díky odpolednímu vítězství Středočechů 3:1 nad dosavadními lídry soutěže a obhájci titulu ze Sparty. Slávisté šli do vršovického derby s vědomím, že v případě triumfu poskočí o bod do čela tabulky.

"O porážce Sparty jsme věděli, sledovali jsme to. Ani jsme necítili tlak, spíš motivaci dostat se na první místo. Chci pogratulovat a poděkovat svým bývalým spoluhráčům do Boleslavi, že nám takhle pomohli, hráli super fotbal," ocenil Tomič.

Průběžného vedení v tabulce si cení. "Možná některé naše výsledky v sezoně zatím nebyly tak přesvědčivé, ale snažili jsme se udržet tempo. Dnes nás to vystřelilo na první místo. Chceme pokračovat v dobrých výkonech, bavit lidi fotbalem a poctivými výkony sbírat body i nadále," dodal trojnásobný slovenský reprezentant.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články