Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tipsport ligu si poprvé v tomto tisíciletí zahraje Sparta, Final Four bude opět hostit Malta

Blížící se 23. ročník zimní fotbalové Tipsport ligy okusí v lednu i pražská Sparta. Letenští ji dosud hráli pouze v roce 1999, kdy v kombinovaném složení s hráči A-týmu a "béčka" obsadili sedmé místo. Stejně jako loni vyvrcholí tradiční zimní turnaj na Maltě za účasti čtyř mužstev.

Slavící Adam Hložek
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Sparta se představí ve skupině B v Mladé Boleslavi, kde budou jejich soupeři domácí a druholigisté z Hradce Králové, respektive z Varnsdorfu. "Ve hře byla varianta, že bychom hráli skupinu ve sparťanském tréninkovém centru na Strahově, ale oni v tu chvíli, kdy to bylo potřeba uzavřít, nevěděli termín rekonstrukce," řekl ředitel turnaje Aleš Kolář. 

Tipsport ligy se zúčastní tradičně 16 celků, které jsou rozděleny do čtyř čtyřčlenných skupin. Vedle Sparty a Mladé Boleslavi se z českých prvoligových klubů představí Bohemians 1905, Příbram, Jablonec, Ostrava a Karviná. Pořadatelé oslovili i Slavii a Plzeň, ale aktuálně nejlepší ligová mužstva to vzhledem k programu zimní přípravy odmítla. Skupina C se odehraje na Slovensku v Dunajské Stredě.

Fotbalisté Brna slaví gól v síti Slovanu Bratislava
zdroj: Twitter Zbrojovka Brno

Stejně jako v minulém ročníku vyvrcholí Tipsport liga turnajem na Maltě. Zatímco před rokem měl účast zajištěnou celkový vítěz všech skupin, tentokrát jsou všechny čtyři týmy už předem dané. Na Maltě se představí druholigové Brno jako šampion předchozího turnaje, Ostrava coby nejlepší tým loňských základních skupin, Mladá Boleslav a Dunajská Streda.

"Doufáme, že do budoucna by se Sparta mohla zúčastnit i turnaje na Maltě. Letos to nebylo možné, protože Sparta má kontrakt ještě na další sezonu ve Španělsku, kam jezdí na zimní soustředění," uvedl zástupce Tipsportu Lubomír Ježek.

Základní skupiny odstartují 8. ledna a skončí 22. ledna, maltský turnaj se bude hrát poté. Pro účastníky bude připraveno týdenní soustředění a čeká je i přípravný zápas s vybraným klubem maltské ligy. 

Ve hře je mimo jiné možnost, že by při některých utkáních asistoval videorozhodčí. "Fotbalová asociace ČR nás dvakrát oslovila, jestli může v naší soutěži vyzkoušet a přeškolit videorozhodčí. Dvakrát jsme vyhověli a teď se to řeší. Myslím, že video bude, ale nechci předjímat," dodal Kolář.

Složení skupin:

Skupina A (Praha – Horní Počernice):
Bohemians Praha 1905, Příbram, Dukla Praha, Jablonec.

Skupina B (Mladá Boleslav):
Mladá Boleslav, Sparta Praha, Varnsdorf, Hradec Králové.

Skupina C (Dunajská Streda):
Dunajská Streda, Brno, Nitra, Skalica.

Skupina D (Ostrava):
Ostrava, Karviná, Pohronie Žiar nad Hronom, Prostějov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články