Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Teplický kouč Přerost po prohře v Budějovicích odstoupil

České Budějovice - Trenér teplických fotbalistů Lukáš Přerost po dnešní porážce 2:3 v Českých Budějovicích rezignoval. Odchod oznámil hráčům a vedení klubu. ČTK to řekl ředitel teplického klubu František Hrdlička. Teplice, které pod Přerostovým vedením vyhrály pouze jeden zápas a získaly šest bodů, jsou po devátém kole v lize předposlední a mají o bod více než Příbram.

Podle Přerosta nebyla po neúspěšných výsledcích v kabině nálada a atmosféra ideální. Kouč přitom věřil, že by jeho svěřenci mohli právě v Českých Budějovicích uspět. "Měli jsme chuť do utkání, věřili jsem si, ale nevyšlo to. Je to pro mužstvo další rána," uvedl nejmladší kouč v lize.

Lukáš Přerost po rezignaci: "Je potřeba dát týmu nějaký impulz a mužstvo pozvednout. Myslím si, že mužstvo má daleko na víc než na to, aby hrálo na 14., 15. nebo 16. místo."

"Nešlo o žádnou dohodu, rezignace byla čistě trenérovým rozhodnutím. Těsně po utkání v Budějovicích to řekl hráčům v kabině a vzápětí i vedení klubu," řekl ředitel teplického klubu František Hrdlička.

Je nám líto, video expirovalo.
Přerost skončil na lavičce Teplic

Severočeši v dnešním důležitém utkání na jihu Čech utrpěli čtvrtou prohru z posledních pěti duelů a bezprostředně se jich týká boj o záchranu v lize. Navíc zažívají nejhorší vstup do nejvyšší soutěže v klubové historii.

Vedení Teplic v úterý vyjádřilo Přerostovi podporu, přesto se pětatřicetiletý kouč, který v letošní sezoně debutoval na prvoligové scéně, dnes odhodlal k "vyklizení pozic". "Pro nás to je překvapení. Proto zatím nemáme připravenou žádnou alternativu," dodal Hrdlička. Klub ale chce mít o novém trenérovi jasno v nejbližší možné době.

Teplice jsou pátým klubem, který v rozběhnuté ligové sezoně mění trenéra. Už dříve to potkalo Příbram, České Budějovice, Slovácko a Mladou Boleslav.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články