Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Teplice znovu nezářily, v Příbrami vydolovaly bod

Příbram - Tepličtí fotbalisté počtvrté z posledních pěti zápasů nedokázali vyhrát. Po nevýrazném výkonu na hřišti Příbrami, která většinu utkání dominovala, Severočeši vybojovali bod za remízu 1:1. Teplice se nevyhnuly individuálním hrubkám, po Grigarových chybách byl nyní nešťastným hrdinou obránce Vondrášek, jenž namazal Řezníčkovi na úvodní gól Středočechů. Jenže Teplicím se v druhém poločase podařilo srovnat zásluhou Jablonského. Utkání jste mohli sledovat v našem on-line textovém přenosu.

Utkání Příbram - Teplice
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Sudí Orel od začátku do hry příliš nezasahoval a pouštěl i ostřejší souboje. Za faul nepovažoval ani skluz hostujícího Ljevakoviče ve vápně na Filla, po kterém domácí volali po pokutovém kopu, ale marně. Teplice potvrzovaly, že se jim na hřištích soupeřů nedaří, a v první půli zahrozily v podstatě jen jednou. Mladík Takács předvedl hezký průnik, dostal se až do vápna a málem dotlačil míč až do branky, ale akci zastavil jeho faul na brankáře.

Jinak byli aktivnější domácí, Pilík však při brejku prováhal šanci na přihrávku a z úhlu trefil jen gólmana Grigara, který si po dvou nepovedených zápasech snažil napravit reputaci. Sus zase v akrobatické pozici střílel tvrdě, ale nad. A domácím nevycházely ani nápadité standardní situace, když centry nenacházely adresáty.

Příbram se však přece jen do poločasu gólu dočkala. Fillo zprava odcentroval, hostující Vondrášek při snaze o odkop chyboval, míč se dostal k domácímu kanonýrovi Řezníčkovi a ten se štěstím přidal už svůj devátý gól v této sezoně.

Ve druhé půli Teplice přidaly a vytvořily si menší tlak, jenže se dostávaly jen k nepřesným či nedůrazným střelám z dálky. Nebezpečnější byla nadále Příbram, která hrozila z rychlých protiútoků. Po jednom z nich byl v ideální pozici Hnaníček, ale střela mu nesedla, brejk čtyř na tři pak tepličtí hráči ubránili.

V 68. minutě se však Teplice přece jen dočkaly. Z levé strany přišlo několik centrů, které domácí obrana odvrátila, nakonec však Nivaldo našel ve vápně volného Jablonského a teplický stoper měl dostatek času na to, aby zpracoval míč a poslal ho přesně k tyči. Příbrami se pokusil vrátit vedení z přímého kopu Zeman, ale Grigar ho vychytal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání 1. FK Příbram - Teplice

1. FK Příbram - FK Teplice 1:1 (1:0)

Branky: 45. Řezníček - 69. Jablonský. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Dobrovolný. ŽK: Krameš - Vondrášek, Jablonský.

Příbram: Boháč - Sus, Deli, Zápotočný, Neves - Hnaníček, Krameš - Pilík, Fillo (81. T. Krbeček), Zeman - Řezníček. Trenér: Tobiáš.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Matula, Jablonský, Krob - Takács, Ljevakovič - Vůch, Litsingi, Nivaldo - Mahmutovič (81. Kapolongo). Trenér: Ščasný.

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Byly to dva rozdílné poločasy. V prvním jsme hodně běhali, hráči pracovali, byly tam hezké kombinační akce, ale chyběla nám kvalitnější finální a předfinální fáze. Nakonec jsme z tlaku dali branku a vypadalo to optimisticky, ale já věděl, že zápas nekončí, protože Teplice jsou kvalitní, my navíc za sebou máme těžký program. To se potvrdilo a Teplice hru vyrovnaly. Jsem rád, že to moji hráči berou jako ztrátu. Nutím je však k pokoře, tak i já musím být pokorný. Hráli jsme s těžkým soupeřem a máme bod, který musíme brát. Z pohledu, že jsme vedli, to ztráta je, ale po druhé půli jsme mohli dopadnout i hůře, takže bod s Teplicemi beru."
Zdeněk Ščasný (trenér Teplic): "Po dvou zápasech, které nám nevyšly výsledkově, jsme uhráli bod, ale vstup do zápasu nebyl dobrý. Hráli jsme zakřiknutě, bez soubojů, nepodrželi jsme míč. Druhá půle se úplně otočila, dali jsme míč na zem, zlepšili jsme pohyb a začali jsme Příbram přehrávat. Pomohlo přesunutí hráčů v záloze. Klíčové ale bylo, že jsme domácím darovali v nastavení první půle branku. Jeden hráč má míč na noze, ale přihraje soupeři, druhý uklouzne. Tyhle chyby se nám opakují. Venku nám to nejde, nejsme schopní odehrát kvalitních 90 minut, chybí góly. V minulé sezoně jsme měli štěstí, teď nám chybí, což se projevuje v tabulce."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články