Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Teplice zlákaly bývalého sparťana Marečka, přichází z Lokerenu

Trenér Stanislav Hejkal přivítal na Stínadlech důležitou posilu do středu hřiště. Do Teplic přichází Lukáš Mareček, který dříve hrál za Spartu a naposledy působil v belgickém Lokerenu. Se skláři nyní devětadvacetiletý hráč podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Trojnásobný reprezentant Mareček je v tomto ročníku už druhým hráčem, který z druholigového Lokerenu zamířil do Teplic. V září získal severočeský klub z Belgie útočníka Jakuba Řezníčka.

"Lukáš prošel zdravotní prohlídkou a uzavřel smlouvu na dva a půl roku. Jsme moc rádi, že se nám během roku povedlo přivést do týmu už třetí velkou osobnost, nyní je na čase začít stoupat tabulkou výše," řekl sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Odchovanec brněnské Zbrojovky Mareček odešel v 19 letech do bruselského Anderlechtu, odkud hostoval v nizozemském Heerenveenu a v létě 2013 přestoupil do Sparty. S letenským týmem, kde nastupoval také na pozici stopera, získal double za triumf v lize i v poháru. Předloni v lednu zamířil zpět do Belgie.

V české lize má na kontě 150 odehraných zápasů. "Působili jsme spolu dva roky v pražské Spartě, kde jsme hráli čtvrtfinále Evropské ligy. Je to hráč s výborným prvním dotekem a také velmi dobrým charakterem," uvedl teplický trenér Stanislav Hejkal.

V úterý Mareček odcestuje s mužstvem na soustředění na Kypr. "Jsem rád, že to dopadlo teď před odjezdem, abych poznal i některé kluky v kabině a hlavně na hřišti, abychom se sehráli a vypilovali to během těch deseti dnů," řekl.

Z Teplic naopak už v minulém týdnu odešel Jakub Hora, a to na roční hostování s opcí do týmu FC Riga. Lotyšský mistr o příchod osmadvacetiletého ofenzivního univerzála velmi stál. A totéž i Hora.

Hora naposledy působil v pražské Slavii, kam v září zamířil na hostování. V dresu červenobílých ale nastoupil jen do šesti soutěžních utkání a klub na něj po konci podzimní části neuplatnil opci.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články