Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Teplice vyhlíží o vynucené pauze výměnu trávníku

Kuriózní osud má utkání 23. kola Fortuna ligy mezi Teplicemi a Libercem. Zápas byl kvůli nezpůsobilému trávníku na Stínadlech už dvakrát odložen. Nynější pauza dala terénu čas na odpočinek. A po restartu soutěže už se možná bude hrát na severu Čech na zbrusu novém pažitu.

Je nám líto, video expirovalo.
Teplice mohou využít vynucenou pauzu k výměně trávníku

Ještě před dvěma týdny byl stav teplického trávníku katastrofální. Teď už je situace lepší a hrací povrch se zase zelená.

"Počkali jsme až trávník vyschnul, abychom na něj mohli vjet těžkou technikou, což se povedlo na konci minulého týdne, kdy se ho povedlo totálně naděrovat, aby voda mohla konečně odtéct," okomentoval stav teplického hřiště tiskový mluvčí klubu Martin Kovařík.

Teplickému trávníku tak nucená přestávka vlastně pomáhá. Ale až nouzový stav v zemi pomine, vedení klubu čeká diciplinární řízení, které se bude zaobírat možným zanedbáním hrací plochy, což Teplice odmítají.

"Máme v ruce podklady například od hydrometeorologického ústavu, protože ty srážky, které tady spadly před tím původním termínem s Libercem, byly abnormální," brání severočeský celek Kovařík.

Jak dlouho bude trávník Na Stínadlech bez zátěže, zatím nikdo neodhadne. Pokud Ligová fotbalová asociace rozhodne o pauze, která bude trvat minimálně měsíc a půl, Teplice uskuteční celkovou rekonstrukci okamžitě.

"Je potřeba opravdu vykopat ten trávník až v podstatě na topení a kompletně ho celý znovu založit," uzavřel tiskový mluvčí dvanáctého celku tabulky.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články