Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Teplice se s Libercem utkají o "Evropu"

Praha – Kdo doplní Spartu, Plzeň a Mladou Boleslav v příští sezoně evropských pohárů? Hodně napoví přímý souboj posledních reálných kandidátů na čtvrté místo tabulky, které ještě znamená účast v kvalifikaci o Evropskou ligu. Oslabený Liberec hostí v klíčovém duelu Teplice povzbuzené vítězstvím v posledním kole nad mistrovskou Spartou. Přímý přenos utkání Liberec – Teplice sledujte dnes od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Liberec se momentálně i kvůli široké marodce trápí zejména na hřištích soupeřů, ale v domácím prostředí prohrál jen na podzim s Duklou. To hodlá potvrdit i proti Teplicím, které potřebuje doma nutně porazit, aby se vrátil na čtvrtou příčku a měl lepší vzájemnou bilanci.

"Nezbývá nám nic jiného než se semknout. Zvednout morální síly a zkusit vybojovat čtvrté místo," řekl trenér Liberce David Vavruška, kterému může scházet až deset hráčů. "Jsme v situaci, kdy je úplně jedno, kdo proti nám stojí. My máme své problémy, které musíme vyřešit. Blamáž z minulého týdne se nesmí opakovat, to si naši fanoušci nezaslouží," dodal k prohře 1:4 se Znojmem.

Také Teplice se v minulých týdnech trápily, ale náladu si zvedly v předchozím kole výhrou 3:1 nad Spartou, díky čemuž se dostaly na čtvrté místo. "Čeká nás pěkné utkání, které by nemělo být takticky svázané, protože obě mužstva chtějí útočit. O tom, kdo půjde ze čtvrtého místa do pohárů, ale ještě nerozhodne, protože potom stále bude ve hře šest bodů. Nicméně hodně napoví o tom, kdo má jaké ambice," mínil trenér Teplic Zdeněk Ščasný.

O přiblížení záchrany bude usilovat Příbram proti Jablonci, Znojmo na hřišti Slovácka a Ostrava proti Jihlavě. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články