Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Teplice pustily Žitného do Mladé Boleslavi, ale získaly Hybše a posily do všech řad

O víkendu startuje nový ročník fotbalové ligy a týmy na poslední chvíli vylaďují své kádry. Teplice získaly z Plzně na hostování krajního obránce Matěje Hybše a podle klubového webu je posílí také slovenský útočník Roman Čerepkai a záložník Adam Čičovský. Teplice rovněž dotáhly příchod senegalského ofenzivního hráče Abdallaha Gninga. Naopak z Teplic do Mladé Boleslavi odešel třiadvacetiletý záložník Patrik Žitný, který s novým klubem podepsal tříletou smlouvu.

Hybš, který prošel i Spartou, Jabloncem a Jihlavou, do Plzně přišel v létě 2020 z Liberce, ale ve Viktorii se příliš neprosadil. Devětadvacetiletý levý bek odkopal jarní část minulého ročníku na hostování v polské Nieciecze. V české lize odehrál 159 zápasů, vstřelil šest gólů a přidal 11 asistencí.

"Usilovali jsme o příchod levonohého hráče se zkušenostmi, který by posílil naši obrannou řadu, což se příchodem Matěje podařilo. Věříme, že pro nás bude velkou posilou," uvedl ředitel teplického klubu Rudolf Řepka.

Dvacetiletý Čerepkai do Teplic přestoupil ze Slovanu Bratislava, o rok mladší Čičovský přišel z třetiligového Ústí nad Labem na hostování s opcí. Oba se severočeským mužstvem absolvovali přípravu. Třiadvacetiletý Gning do Teplic přestoupil z druholigové Vlašimi.

"Čerepkai je ladný fotbalista, do týmu rychle zapadl. Je dobře připravený, technický, má dobré převzetí míče a ví, kdy narazit, kdy sklepnout," přiblížil teplický trenér Jiří Jarošík, který během svého angažmá v Ústí vedl Čičovského.

"Na Gninga jdou velmi dobré reference a přesvědčil nás také v zápasech, které jsme sledovali. Po zimním příchodu z Afriky do České republiky se během jara velmi rychle adaptoval na zdejší prostředí a jeho výkony mají stoupající tendenci," dodal teplický sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Je nám líto, video expirovalo.
První fotbalová liga bude končit v netradičních termínech

Teplického odchovance Žitného považovali odborníci za velký talent českého fotbalu, ale přibrzdilo jej vážné zranění kolena. Loni v dubnu si Žitný přetrhl přední zkřížený vaz a po operaci absolvoval dlouhou rekonvalescenci. Bývalý reprezentant do 21 let v minulém ligovém ročníku zasáhl pouze do sedmi utkání nejvyšší soutěže.

"Musel jsem se smířit s osmi měsíci bez fotbalu, ale teď už s kolenem nemám žádný problém," uvedl Žitný, který ve 101 ligových zápasech zaznamenal 13 gólů a sedm asistencí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články