Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Teplice prohrály v Lipsku 0:5, Plzeň remizovala s Legií

Praha - Fotbalisté Jablonce vstoupili do turnaje Atlantic Cup v Portugalsku výhrou 2:0 nad dánským Aarhusem. O branky se postarali mladík Breda a z penalty Wágner. Teplice naopak v duelu na hřišti Lipska propadly. S aspirantem na postup do německé bundesligy prohrály 0:5. O postup do finále turnaje se Jablonec utká ve středu s Kalmarem. Plzeň v utkání s Legií Varšava dvakrát vedla, v závěru ale polský celek, za nějž nastoupil i Adam Hloušek, přesto srovnal.

Tomáš Hořava (vpravo) slaví vstřelenou branku Plzně
zdroj: ČTK autor: Plzeň doma dala Dukle tři branky a přezimuje na pr

Fotbalisté Plzně v přípravě remizovali 2:2 s Legií Varšava. Nad druhým celkem polské ligy sice dvakrát vedli po brankách Jana Kopice a Jana Kovaříka, v poslední minutě však o vítězství přišli. Český mistr tak po dvou prohrách na soustředění v Turecku nevyhrál ani v úvodním duelu na soustředění na Maltě.

Utkání se dlouho odehrávalo hlavně mezi oběma vápny, ale pak byla nebezpečnější Viktoria. Po Hubníkově hlavičce však obránci polského celku zachránili situaci na brankové čáře, chvíli nato Kovařík napálil břevno. Krátce po změně stran už ale šla Plzeň do vedení, když Ďuriš tečoval míč na branku a Kopic byl na brankové čáře u míče dříve než obránce a brankář.

Pojistka však nepřicházela a deset minut před koncem přišla chyba. Plzeň nechala před svým vápnem hodně prostoru, Vaněk nezachytil náběh Boryšjuka a ten střelou po zemi srovnal. Plzeň měla rychlou odpověď. Kovařík se uvolnil na hranici pokutového území a nezvykle pravačkou poslal technickou střelou Viktorii znovu do vedení. Ani to ale na výhru nestačilo, jelikož v poslední minutě Legia soupeře zatlačila a Prijovič zařídil hlavou dělbu bodů.

Viktoria Plzeň - Legia Varšava 2:2 (0:0)

Branka: 55. Kopic, 85. Kovařík - 81. Boryšjuk, 90. Prijovič. Sestava Plzně: Kozáčik - Rajtoral (46. Matějů), Hejda (46. Baránek), Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský (60. Vaněk) - Kopic (60. Petržela), Ďuriš (60. Kolář), Kovařík - Holenda (70. Krmenčík). Trenér: K. Krejčí. 

Tepličtí se proti lídrovi druhé německé ligy drželi téměř celý poločas, a dokonce měli dvě velké šance. Jenže v závěru půle dvakrát inkasovali, což je ovlivnilo a Lipsko v úvodu druhé půle definitivně rozhodlo o své výhře. Pro Severočechy to byla třetí prohra ze šesti přípravných zápasů. Za týden je čeká generálka proti Varnsdorfu.

"První půlhodina byla výborná, trefili jsme břevno a měli další šance, ale pak začal soupeř dominovat v rychlosti. My byli těžkopádní a přesvědčili jsme se, že byl velký rozdíl v rychlosti práce s míčem," řekl trenér Teplic David Vavruška. "Tohle byl soupeř už v podstatě bundesligový a bylo to vidět. Jsme rádi, že jsme si tuhle úroveň mohli osahat," dodal.

Lipsko - Teplice 5:0 (2:0)

Branky: 44. Forsberg, 45. Sabitzer, 51. Poulsen, 58. z pen. a 72. Selke Sestava Teplic: Chudý - Hora, Lüftner, Jeřábek, Krob - Ljevakovič (46. Vondrášek) - Dressler, Breite (75. Kodeš), Vachoušek (82. Táborský), Kukec - Vaněček (69. Gregáň). Trenér: Vavruška.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Teplic schytali v přípravě výprask od RB Lipsko

Jablonec čekají ještě dva zápasy v Portugalsku, kde se pokusí triumfovat na turnaji Atlantic Cup. Zadělal na to výhrou nad Aarhusem. Dlouho sice trefoval jen konstrukci branky, když Masopust poslal míč do břevna a v úvodu druhé půle napálil Greguš z přímého kopu tyč, ale pak Severočechy vysvobodil mladík Breda.

Útočník z juniorky potvrdil střeleckou formu a využil chybného vyběhnutí dánského gólmana, kterého z dálky překonal do odkryté branky. Výhru pak ještě z pokutového kopu potvrdil střídající Wágner, který je s Bredou nejlepším jabloneckým střelcem v přípravě.

"Výsledek i naše hra splnily to, proč jsme tady. Vážíme si výhry, takto musíme pokračovat. Spokojený jsem s celou defenzivou týmu, kdybychom neudělali dvě hrubky, tak by soupeř neměl jedinou šanci," řekl trenér Zdenko Frťala.

O postup do finále turnaje se Jablonec utká ve středu s Kalmarem. Brno si na soustředění v Turecku poradilo s rumunským celkem CSMS Iasi a vyhrálo 3:0. Dvěma góly se na tom podílel Zoubele. Trefil se i Kučera.

Jablonec - Aarhus 2:0 (0:0)

Branky: 67. Breda, 79. Wágner z pen. Sestava Jablonce: Hrubý (46. Bárta) - Kysela, Beneš, Pernica, Karavajev - Hübschman (77. Rossi) - Masopust (77. Mihálik), Greguš, Pospíšil (71. Trávník), Breda (77. Wágner) - Tecl (71. Doležal). Trenér: Frťala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články