Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Teplice porazily Jihlavu 4:2 a drží se pod špicí

Teplice - Fotbalisté Teplic dál drží v nové sezoně první ligy neporazitelnost. V 6. kole doma porazili Jihlavu 4:2, přestože museli zápas otáčet. O bleskový zvrat se postaral dvěma góly Mahmutovič, zbylé dva přidali Jablonský a Litsingi. Jihlava vedla díky gólu Kosaka, branka Teplého už přišla v samém závěru. Teplice ztrácejí v tabulce dva body na rovněž neporažené duo Plzeň se Spartou.

Teplické fanoušky dostala výhra 7:0 na Slavii do euforie a na zápas s Jihlavou jich přišlo osm tisíc. Oslavné pokřiky a děkování za předchozí výsledek jim ale vydržely jen chvíli. Jihlavští začali dobře a v desáté minutě šli dokonce do vedení. Po rychlém přečíslení se dostal ke střele z levé strany Kosak a trefil se přesně k vzdálenější tyči.

Domácí ovšem vzápětí odpověděli z velmi přímočaré akce. Táborský v plném sprintu poslal kolmici na Mahmutoviče, který si ve vápně ještě obhodil obránce a zavěsil k tyči. To byl ale jen začátek obratu.

Za dalších šest minut po podobné akci zase utekl Mahmutovič a podruhé prostřelil Blažka. Teplický útočník, který nastoupil v této sezoně poprvé v základní sestavě, se šestým gólem vyhoupl do čela tabulky kanonýrů. Hrál se zajímavý fotbal a pozadu nezůstávala ani Jihlava. Ještě za nerozhodného stavu hlavičkoval jihlavský Kosak zblízka do brankáře Grigara, hned po druhém teplickém gólu zase trefil zpoza vápna břevno Kliment.

Místo gólu ale hosté po půlhodině inkasovali potřetí. Krobův přímý kop odhlavičkoval Kosak jen napříč malým vápnem k teplickému Jablonskému, jenž z kroku napálil míč do horního růžku.

Teprve pak se zápas uklidnil a šancí ubylo. Teplice obzvlášť po poločase začaly držet míč, nepouštěly Jihlavu skoro do ničeho, jenže samy už také tolik nehrozily. V 60. minutě se brankář Blažek mohl jen dívat na křížný pas na zadní tyč, který si ovšem osamocený Litsingi nedokázal zpracovat, a tak Jihlava zůstávala pořád ve hře.

Definitivní rozhodnutí přinesla až 78. minuta. Nivaldo našel přesným centrem Litsingiho a ten poslal míč přesně k tyči. Domácí pak zvolnili a Jihlava je potrestala z brejku, který dorazil do branky Teplý.

FK Teplice - Vysočina Jihlava 4:2 (3:1)

Branky: 14. a 20. Mahmutovič, 31. Jablonský, 78. Litsingi - 10. Kosak, 85. Teplý. Rozhodčí: Orel - T. Kovařík, Hock. ŽK: Matula - Jungr. Diváci: 8 011.

Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Lüftner, Krob - Litsingi, Táborský, Vachoušek, Nivaldo (87. Krátký) - Mahmutovič (88. Čajič), Salami (56. Jindráček). Trenér: Ščasný.

Jihlava: Blažek - Jánoš, Tlustý, Šourek, Vaculík - Kliment, Jungr, Karlík (89. Marcin), Koloušek (79. Teplý), Kosak (46. Přeučil) - Harba. Trenér: Komňacký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články