Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Teplice poprvé od října vyhrály, Příbram doma porazily 2:0

Teplice - Fotbalisté Teplic zvládli úvodní zápas prvoligového jara a zdolali Příbram 2:0. Pomohla jim k tomu hlavně výrazná převaha v úvodních 20 minutách, kterou přeměnili v góly Hora a Ljevakovič. Příbram sice výkon poté zlepšila, ale několik šancí jí pochytal brankář Chudý. Pro Teplice jde o první ligovou výhru od října.

Radost fotbalistů Teplic
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Pod Krušnými horami přes zimu výrazně doplnili kádr a z devíti nováčků se jich hned pět dostalo napoprvé do základní sestavy. Minimálně na začátku Tepličtí ale vypadali, že o sobě na hřišti velmi dobře vědí.

Už po šesti minutách se z autu hluboko na vlastní polovině prokombinovali až ke gólu. Ljevakovič našel pohlednou šajtlí na pravé straně rozběhnutého Horu a jeho neméně povedená křížná rána zapadla do sítě. Během necelých devíti vteřin se do akce zapojilo pět hráčů, stačilo jim osm dotyků s míčem.

"Bylo to životně důležité utkání, které mohlo rozhodnout o směřování sezony. Povedlo se nám tu nervozitu nechat v kabině, byl tam velký entuziasmus, ochota pracovat a náskok jsme si vypracovali dokonce snáz, než jsme asi čekali," radoval se po utkání teplický trenér David Vavruška.

Právě nápadité kombinace a celkově lepší pohyb dávaly Severočechům zhruba do 20. minuty výraznou převahu. Ve 14. minutě si na podobný dlouhý míč naběhl Vaněček, ale míč po křížné střele jen projel těsně kolem tyče. Za další dvě minuty už ale Teplice vedení navýšily - a znovu to bylo po autu a nápadité kombinaci. Míč se zprava dostal až k Ljevakovičovi, který asi metr od značky pokutového kopu nezaváhal a prostřelil brankáře Hrušku podruhé.

"Teplice ty auty hrály velmi dobře, nedali jsme si na to pozor a byly z toho dva góly," litoval příbramský Josef Hnaníček. "Prvních patnáct minut bych nejradši ze zápasu úplně vyškrtl, byl to lajdácký úvod, který nám prohrál zápas," doplnil ho trenér Pavel Tobiáš.

Pak se ale začala hra rychle vyrovnávat a po půlhodině hry měla Příbram několik šancí. Po závaru se nejdřív na malém vápně ocitl osamocený Suchan, ale brankář Chudý mu rychle skočil pod nohy. Nevysoký brankář, který přišel do Teplic z Dukly, navíc hned vzápětí podobně zlikvidoval i brejk Štípka.

Příbramský trenér Tobiáš o poločase hned dvakrát střídal, ale žádný velký přínos to nemělo. "Zápotočný se zranil, druhé poločasové střídání bylo taktické, šli jsme na dva útočníky. Dohrávali jsme v podstatě s dvacetiletými stopery," řekl Tobiáš.

Teplice už o dost víc bránily a šancí na obou stranách výrazně ubylo. Čeho bylo naopak o dost víc, to byly standardní situace Příbrami. Nebezpečná byla ale jen Hnaníčkova teč těsně před Chudým, který ovšem dokázal gólman nohama vyrazit.

Až v 68. minutě byl další gól blízko - nejdřív po teplickém napálil odražený míč do břevna Vachoušek, pak zase na druhé straně střídající Šabala odstrčil od centru brankáře Chudého, ale následnou střelu zastavil obránce Krob. Posledních dvacet minut už ale Teplice bez větších problémů uhlídaly.

"Vůbec to nebylo špatné utkání, i když se hrálo na těžkém terénu a občas na úkor technického fotbalu převládaly nakopávané míče. Druhý poločas byl z naší strany výrazně lepší, měli jsme i celkově dost šancí, ale nevyužili jsme je. Celkově to byly zbytečně ztracené body," dodal Tobiáš.

FK Teplice - 1. FK Příbram 2:0 (2:0)

Branky: 7. Hora, 16. Ljevakovič. Rozhodčí: Jílek - Hock, Urban. ŽK: Ciskaridze, Lüftner - Chaluš. Diváci: 3228.

Teplice: Chudý - Vondrášek, Lüftner, Ciskaridze, Krob - Ljevakovič, Soungole - Hora, Vachoušek (85. Kodeš), Kukec (90.+2 Gregáň) - Vaněček (89. Táborský). Trenér: Vavruška.

Příbram: Hruška - Mudra, Chaluš, Zápotočný (46. Tregler), Divíšek - Pilík, Suchan (46. Šabala), Hnaníček, Štípek - Rezek (81. Moravec) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články