Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Teplice poprvé na jaře padly. Za Slovácko rozhodl Cicilia

Fotbalisté Slovácka zvítězili ve 24. kole první ligy v Teplicích 1:0 a v tabulce se bodově dotáhli na čtvrtou Ostravu. Jedinou branku vstřelil v 55. minutě Rigino Cicilia. Mužstvo z Uherského Hradiště v nejvyšší soutěži venku vyhrálo po pěti zápasech. Teplice po čtyřech duelech utrpěly první porážku v jarní části ligy a v neúplné tabulce jsou čtrnácté.

"Jsou to pro nás super tři body. Máme to sem daleko, a navíc je to konečně vítězný zápas na hřišti soupeře. Nevím, jestli je to úleva, protože jsme měli nějaké remízy, ale nedokázali jsme to přetavit," řekl na tiskové konferenci trenér Slovácka Martin Svědík.

Domácí nastoupili do utkání bez jednoho z nejlepších střelců Fortelného, který chyběl kvůli osmi žlutým kartám. Jiný autor čtyř branek Mareš se vrátil do základní sestavy na úkor Sejka. Slovácko postrádalo zraněné Kadlece s Kohútem, do branky se vrátil Nguyen.

"Hráli jsme s kvalitním soupeřem, který se v minulém zápase probudil. Čekalo se, kdo dá první gól. Bohužel jej dalo Slovácko, ale je třeba říct, že zaslouženě. My se do toho naopak nemohli dostat a nepodali jsme optimální výkon," uvedl teplický kouč Jiří Jarošík.

Slovácko začalo aktivněji a v 10. minutě se po odraženém rohovém kopu dostal do nadějné pozice Ljovin, jeho střelu však obránci tečovali na roh. Mimo letěl i Havlíkův přímý kop o čtvrt hodiny později.

Hosté měli největší šanci v první půli po půl hodině hry, kdy po Petrželově přiťuknutí běžel v 35. minutě sám na branku Jurečka. Jeden z nejlepších střelců ligy ale třináctý gól v této ligové sezoně nepřidal, jeho křížnou střelu vykopl Grigar na roh. Devětatřicetiletý brankář Teplic zneškodnil v nastaveném čase i Reinberkovu tvrdou ránu z úhlu.

"V první půli jsme Teplice do ničeho nepouštěli, sbírali jsme dobře odražené míče. Měli jsme asi tři šance, bohužel jsme je neproměnili. Chyběl větší klid a lepší řešení ve finální fázi. To nás nyní trápí," podotkl Svědík.

Slovácko bylo i po přestávce nebezpečnější. Ve 48. minutě si naskočil na rohový kop Sadílek, míč však po jeho hlavičce letěl těsně mimo. Teplice vyslaly první pokus na branku až v 53. minutě, Nguyen si ale se střelou Hyčky poradil.

O dvě minuty později se hosté dočkali. Na Petrželův centr levé strany si naskočil Cicilia a prudkou hlavičkou přes bránícího Shejbala poslal hosty do vedení. Nizozemský útočník zaznamenal svou čtvrtou branku v této sezoně.

"Má hodně zdravotních problémů. Na tyto jarní zápasy, kdy terény ještě nejsou takové a kolikrát to musíte zjednodušit, je to důležitý a platný hráč. Čekal bych od něj ještě lepší výkony, ale v posledních dvou zápasech nám pomohl. I díky němu to není v útoku vázané na Vencu (Jurečku)," řekl Svědík.

Slovácko vzápětí dopravilo míč do brány Grigara i podruhé, ale rozhodčí po konzultaci s videem Jurečkovu trefu neuznali pro ofsajd. "Byla to moje chyba. Nesmím být tak zbrklý a musím si to příště lépe pohlídat," uznal Jurečka.

Teplický trenér Jarošík reagoval po hodině hry na nepříznivý vývoj dvojnásobným střídáním a jeden z nových mužů na hřišti Knapík mohl vzápětí srovnat. Po přímém kopu Trubače však těsně nedoskočil. Blízko gólu byl čtvrt hodiny před koncem také hlavičkující Kučera, ale ani on nemířil z nadějné pozice přesně.

Když v nastaveném čase přestřelil bránu z přímého kopu také Sejk, prohrály Teplice v lize se Slováckem počtvrté za sebou. "Až když jsme to ke konci trochu obměnili, nasadili nové hráče a začali jsme hrát více na riziko, Slovácko se zatáhlo. V ten moment jsme byli odvážnější, více jsme tlačili a to se mi líbilo. Měli jsme i slušné standardky, ale bohužel jsme si nevytvořili žádnou šanci, takže jsme nemohli dát gól," dodal Jarošík.

24. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 55. Cicilia. Rozhodčí: Szikszay - Váňa, Volf - Berka (video). ŽK: Tijani, Jukl - Sadílek. Diváci: 2173 (omezený počet).

Sestavy:

Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Shejbal (77. Ledecký) - Hyčka (65. Prošek), Mareček (65. Knapík), Trubač, Jukl, Vondrášek - Mareš (55. Sejk), Žák. Trenér: Jarošík.

Slovácko: Nguyen - Reinberk, Šimko, Daníček, Holzer (80. Tomič) - Ljovin, Havlík - Petržela (70. Kalabiška), Sadílek, Jurečka - Cicilia (84. Vecheta). Trenér: Svědík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články