Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Teplice nazlobila penalta, nakonec si vezou z Edenu tři góly

Suverén fotbalové ligy potvrdil formu. Slávisté načali Teplice v prvním poločase gólem Součka z penalty, kolem níž se rozproudila hodně živá diskuse. Další dva góly padly až v samém závěru utkání - střídající Ševčík se trefil v 89. minutě a Kúdela v nastaveném čase. Po výhře 3:0 zůstává Slavia jediným neporaženým týmem v soutěži. Má 44 bodů a vede tabulku o jedenáct bodů před Plzní, Teplice prohrály třetí zápas za sebou a jsou s osmnácti body jedenácté.

Tomáš Grigar inkasuje gól od Součka z penalty
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Slavia, která v týdnu uhrála v Lize mistrů bezbrankovou remízu v Barceloně, podle očekávání od úvodu působila aktivnějším dojmem. Po více než dvou měsících dostal v lize šanci v základní sestavě Pražanů útočník Hilál. Ve 14. minutě si s ním narazil Hušbauer, ale hostující brankář Grigar jeho pokus vytěsnil vedle. Stanciuova tečovaná střela pak skončila mimo a teplický gólman následně vyrazil Bořilovu střelu.

Ve 29. minutě už Pražané vedli. Grigar odvrátil míč na hranici vápna, Olayinka si obhodil Kodeše, po souboji upadl a sudí Pechanec nařídil pokutový kop. Žádný z opakovaných záběrů neprokázal, zda opravdu došlo ke kontaktu. "Snažil jsem se odehrát balon, Olayinka tam šel šlapákem. Myslím, že jsem trefil napůl balon i jeho. Cítil jsem, že jsem hrál balon, možná i jeho nohu, ale bylo to hrozně rychlé, musím se na to podívat. Za mě si myslím, že je přísná, ale rozhodčí si ji asi obhájí," uvedl Kodeš. 

Penalty se ujal Souček a připsal si osmý gól v ligové sezoně. "Minule jsem penaltu nedal, naštěstí to bylo za jiného stavu. Bylo to nepříjemné, protože po každé penaltě, která se nedá, je to těžké. Ještě mi gólman řekl, že zůstane stát. Ale dal jsem to na střed, protože jsem věřil, že skočí," řekl Souček.

"Všichni v kabině říkají, že penalta nebyla. Já to neviděl. Ale je to furt stejné. Nevím, kolik mám karet a od pana Pechance mám tři žluté a jednu červenou. Už je to k smíchu. Já na něj sprostý nebyl, jen jsem říkal, ať se jde podívat na video. Řekl, že si byl stoprocentně jistý. To stejné je při standardce, když si lehne Stanciu bez ničeho a on řve na našeho hráče, že mu dá kartu. Tohle mě trochu štve. Slavia má takovou kvalitu, že nepotřebuje pomoct," dodal teplický útočník Jakub Mareš.

Za dvě minuty dostal míč hlavou do sítě hostující Jakub Mareš, rozhodčí mu ale odpískal útočný faul na Coufala. "Faul tam asi nějaký by, nebylo to čisté, to asi ne. Musíme si zvyknout, že takhle se to píská," řekl Mareš.

V 36. minutě se teplický kanonýr protlačil do další velké šance a domácí zachránil brankář Kolář.

Slávisté si před půlí vytvořili tlak, ale Hušbauer mířil do Grigara a další možnosti Pražané prováhali.

I po pauze byl favorit aktivnější. Frydrych ale hlavičkoval vedle a v 65. minutě střídající Škoda ve velké šanci z otočky minul. Domácí ve druhé půli kontrolovali hru a v závěru přidali pojistku.

Souček v 89. minutě vybojoval míč ve středu pole, přihrál střídajícímu Ševčíkovi, který si zasekl balon a prostřelil Grigara. Ve druhé minutě nastavení Součkovu hlavičku po přímém kopu vyrazil teplický gólman jen před sebe a dobíhající Kúdela zblízka zavěsil pod břevno.

Slávisté v lize vyhráli doma posledních dvanáct utkání a Teplice v nejvyšší soutěži porazili posedmé za sebou.

Slavia Praha - FK Teplice 3:0 (1:0)

Branky: 29. Souček z pen., 89. Ševčík, 90.+2 Kúdela. Rozhodčí: Pechanec - Kotík, Vlček - Franěk (video). ŽK: Hilál - P. Mareš, Shejbal, Paradin, Hejkal (trenér). Diváci: 16.271.

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil - Souček - Masopust (75. Ševčík), Stanciu (83. Traoré), Hušbauer, Olayinka - Hilál (62. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Teplice: Grigar - Paradin, Čmovš, Shejbal - Vondrášek, Kodeš (69. Kučera), P. Mareš, Žitný, Hyčka (87. Knapík) - Vyhnal (69. Nazarov), J. Mareš. Trenér: Hejkal.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Musíme poděkovat hlavně lidem, že přišla takováhle návštěva. Zhoršilo se počasí, navíc hrajeme hodně zápasů. K vítězství nám také hodně dopomohl trávník, který je ve výborném stavu. Oproti loňsku je to velký posun. Vítězství se nerodilo lehce, spoustu šancí jsme zazdili, byli jsme hrozně zbrklí, janci v pokutovém území. Teplice navíc byly velmi houževnaté, pracovité. I když výsledek 3:0 vypadá jednoznačně, tak to jednoznačné nebylo. Zase nám chyběl dříve druhý gól. Vždy když ho nedáte, může se stát cokoliv. Okolo 75. minuty měly Teplice velmi dobrý protiútok, naštěstí střela mířila na Koliho (Koláře). Výkon mohl být z naší strany lepší, mrzí mě hlavně pozice, které jsme měli a nevyřešili. Penaltu jsem ze záznamu ještě neviděl, v reálu mi to přišlo jasné. Já se k rozhodčím nevyjadřuji, ani teď to neudělám."

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Utkání bych zhodnotil na dvě roviny. První ta sportovní. Pokud chcete na Slavii uspět, musíte být dobře připraveni, musíte využít jejich psychickou i fyzickou únavu z Barcelony, musíte přežít nějakou šanci a tu, kterou si vypracujete, musíte dát. To jsme bohužel nesplnili. I když jsme hráli dle mého názoru velmi dobře. V prvním poločase jsme měli jasnou brankovou příležitosti Jakubem Marešem, v druhém Petrem Marešem. To na Slavii musíte dát. Slavia je top mančaft české ligy, hraje výborně i na mezinárodní scéně. Proto mě nesmírně mrzí, jak to dopadlo. Je něco jiného prohrát 0:1 z vymyšlené penalty a prohrát 0:3. To už vypadá špatně, kluci si to nezasloužili. Můžete dostat na 0:2, ale pak už to musíte dohrát důstojně a nedostat třetí gól. Na penaltu jsme teď koukali, ze všech úhlů nebylo prokazatelné, že byla. Je 21. století, máme tu vyspělou technologii, VAR (video), a už poněkolikáté to video neodhalilo ve prospěch nebo neprospěch Teplic. Nezazlívám rozhodčímu, že pískl penaltu, vzhledem k postavení, jaké měl. Proč se ale nad tím nepozastavil VAR? Byli někde na kafi? Nerozumím tomu, nebo možná rozumím."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články