Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Teplice na úvod Tisport ligy padly se sparťanským béčkem, Zbrojovka zvítězila

B-tým Sparty se sice v druhé lize trápí, na úvod Tipsport ligy si ale letenská rezerva poradila s prvoligovými Teplicemi. Fotbalisté Brna v druhém úterním utkání tradičního přípravného turnaje, který se místo obvyklého lednového termínu hraje už na přelomu listopadu a prosince, zvítězili ve Zlíně 2:0. 

Utkání Sparta "B" - Teplice
zdroj: sparta.cz

Brnu v úvodním utkání skupiny E chyběl nejlepší střelec ligového podzimu Řezníček, ještě více opor ale šetřil Zlín, který do druhé půle nasadil téměř výhradně mladíky. Skóre v souboji týmů z druhé poloviny tabulky nejvyšší soutěže otevřel ve 33. minutě Hladík a v 56. minutě přidal pojistku Nečas.

"Výsledek je pro nás sice nepříznivý, ale zápas v této fázi sezony pro nás určitě splnil svůj účel. Bylo to zajímavé utkání, které na rozdíl od ligy nebylo svázané taktikou, takže diváci viděli na obou stranách spoustu šancí i pohledných akcí. Soupeř byl produktivnější, na rozdíl od nás své dvě šance proměnil, proto vyhrál," prohlásil zlínský trenér Vít Vrtělka.

Ani Tepličtí na Strahově proti sparťanské rezervě nenasadili hlavní opory a ze základní sestavy z posledního ligového utkání nehrál dokonce nikdo. Severočeši sice vstřelili úvodní gól, ale poté už dominovali Pražané.

Tradiční zimní turnaj se přesunul z obvyklého lednového termínu. Tipsport liga vyplní devítce ze 16 účastníků domácí ligy část dlouhé pauzy poté, co podzimní část kvůli mistrovství světa v Kataru skončila před polovinou listopadu. Celkem 20 účastníků je rozděleno do pěti čtyřčlenných skupin, 26. ročník vyvrcholí 10. prosince.

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport ligy:

Trinity Zlín - Zbrojovka Brno 0:2 (0:1)
Branky: 34. Hladík, 56. Nečas.

Sestavy:

Zlín:

I. poločas: Dostál - Reiter, Didiba, Jura, Bartošák - Vukadinovič, Kulíšek, Janetzký, Hellebrand, Dramé - Kovinič.

II. poločas: Dostál - Polášek, Didiba, Němeček, Jura - Hamalčík, Bužek, Hrdlička, Švach, Číž - Silný. Trenér: Vrtělka.

Brno: Hrubý - Hlavica, Štěrba, Divíšek - Nečas, Texl (64. Endl), Blecha, Granečný (78. Vantuch) - Přichystal (64. Holásek), Hladík, Alli (64. Hlucháň). Trenér: Dostálek.

Skupina C (Praha-Strahov):

FK Teplice - Sparta Praha B 1:4 (1:2)
Branky: 22. Chaloupek - 61. a 63. Váňa, 28. Cissé, 29. Turyna.

Sestava Teplic: Němeček - Chaloupek, Lukáš (46. Nsunzu), Cykalo - Kodad, Mareček, Čišovský, Hadinec (46. Emmer) - Procházka (65. Beránek) - Vachoušek, Čerepkai (65. Yasser). Trenér: Jarošík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články