Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Teplice jednají o novém investorovi a z klubu zní: Chceme do středu tabulky

Nechybělo mnoho a fotbalisté Teplic byli druholigoví. V baráži si ale nakonec příslušnost mezi českou elitou uchránili, což je pro ně velké varování před startem nového ročníku. V něm by se podobným starostem rádi vyhnuli a cílí na střed tabulky. Trenér Jiří Jarošík navzdory výsledkově nevydařené přípravě věří, že "Skláři" i s obměněnou sestavou budou podávat atraktivní výkony. Vedení klubu zároveň potvrdilo, že jedná o vstupu nového silného investora nebo i nového majitele.

Je nám líto, video expirovalo.
První fotbalová liga bude končit v netradičních termínech

"S loňskou sezonou nebyl nikdo spokojený, už po podzimu jsme byli ve špatné situaci. Každý tým má své slabší chvilky a chci věřit, že jsme si to vybrali. Uděláme všechno pro to, abychom se posunuli směrem nahoru, pro nás by bylo dobré někam ke středu tabulky," uvedl předseda představenstva Pavel Šedlbauer.

Klub během letní pauzy opustily po konci hostování opory Václav Sejk s Janem Fortelným, smlouva skončila Jakubu Marešovi. Ofenzivní trio nastřílelo v minulé sezoně 17 z 38 teplických gólů, Fortelný si navíc připsal sedm asistencí. Severočeši věří, že dokážou najít pro tuto sezonu nové tahouny, ačkoliv z posil mají s ligou zkušenosti pouze obránci Matěj Hybš a Soufiane Dramé.

"Přišli většinou talentovaní hráči a věřím, že udělají stejnou díru do světa jako Fortelný se Sejkem. Oni také přišli z druhé ligy, v nejvyšší soutěži neměli žádné starty. Dali jsme jim šanci a nakoplo je to. Vyplatilo se nám to, a tak jsme chtěli jít stejnou cestou," vysvětlil sportovní ředitel Štěpán Vachoušek, podle kterého je na dobré cestě příchod minimálně jedné další posily.

"Hráči, které jsme přivedli, jsou perspektivní, pracovití a jsou to profíci. Je radost s nimi pracovat, i když nemají s ligou zkušenosti. Proto chci poprosit i fanoušky, aby je zejména v úvodu podpořili. Oni jim to vrátí, o tom jsem přesvědčený," řekl Jarošík. Jeho svěřenci zahájí ligovou sezonu v sobotu doma Na Stínadlech proti mistrovské Plzni.

"Skláři" zakončili přípravu s bilancí dvou výher a čtyř porážek. Podle Jarošíka hrál velkou roli fakt, že musel vzhledem ke změnám v kádru hodně zkoušet a točit se sestavou. "Tým se doplňoval během celé přípravy, což bylo na výkonech i výsledcích znát. V lize ale chceme pořád hrát dobrý fotbal. Tři hráči z naší jarní sestavy jsou teď v top klubech, což by se nestalo, kdybychom hráli nějakou nakopávanou," podotkl čtyřiačtyřicetiletý trenér, který jako hráč získal mistrovské tituly v Česku, Anglii, Rusku a Skotsku.

Teplické ambice pro jarní část sezony by mohl výrazně změnit příchod nového investora. Podle Šedlbauera klub jedná se třemi zájemci. "Jsou varianty sponzorství, vstup podílového vlastníka, ale i možnost kompletního prodeje. Zájemci jsou z několika zemí včetně Česka. Kdyby ta jednání s klientem, která jsou nejpokročilejší, probíhala dobře, mohli bychom se domluvit ještě do konce roku," řekl předseda představenstva severočeského klubu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články