Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Teplice jdou do jara bez větších posil, Jarošíkovi ale zůstaly všechny opory

Jiří Jarošík si před začátkem jarní části nejvyšší soutěže pochvaluje, že během zimní pauzy nepřišel o žádného hráče základní sestavy. Podle pětačtyřicetiletého trenéra bude úspěch Teplic záviset na tom, zda osa týmu zůstane zdravá a jestli se podaří zlepšit výsledky na hřištích soupeřů a defenzivu. Cíl v podobě konkrétního umístění ale nemá.

Teplice odehrály během zimní pauzy šest přípravných duelů s bilancí dvou výher, remízy a tří proher. Soustředění absolvovali Severočeši v Turecku.

"Jsme za to rádi, protože tam bylo nejlepší počasí za posledních deset let. Měli jsme skvělé terény i soupeře, jsem spokojený. A líbilo se mi, že zimní příprava nebyla zbytečně dlouhá," řekl Jarošík.

Jeho tým je po podzimní části na 12. místě a ve vyrovnané tabulce ho dělí tři body od barážové příčky i od skupiny o titul. V 16 kolech nasbíraly Teplice 19 bodů, minulou sezonu přitom měly ve stejné fázi soutěže bodů jen pět.

"Naše pozice je každopádně jiná než loni. Kluci na podzim viděli, že se dá hrát s každým. Jsem spokojený s tím, že máme teď dobře vyladěnou kabinu, ovzduší v ní je dobré," podotkl bývalý reprezentant.

Během zimy tým neopustil žádný hráč základní sestavy, nepřišly ale ani výrazné posily. Do sobotního duelu na hřišti Bohemians 1905 navíc nezasáhnou zranění Jan Shejbal s Robertem Juklem. Právě šířka kádru dělá Jarošíkovi před začátkem jara starosti.

"Alfou a omegou všeho je, aby nejužší kádr byl zdravý. Je těžké pak někoho nahrazovat. I když se kluci snaží, tak někteří hráli hlavně druhou a třetí ligu, je to pro ně velký skok. Potřebují více času, ale my honíme výsledky, když hrajeme o záchranu. Ale třeba někdo z nich vyskočí, ukáže se," věří Jarošík.

Z nižší soutěže přišli do Teplic nejlepší podzimní střelci týmu. Na Filipa Žáka (sedm gólů), Abdallaha Gninga (šest) a Jakuba Urbance (pět) budou "Skláři" spoléhat i na jaře. Terčem přestupových spekulací byl především čtyřiadvacetiletý senegalský útočník Gning, asi nejvýraznější postava současného kádru.

"Hlavně že jsme ho udrželi. Jsem rád, že nikdo neodešel, a to i další kluci, kteří v lize zazářili," řekl někdejší záložník, který získal během hráčské kariéry vedle českého titulu i anglický, skotský a ruský.

Minulou sezonu se Teplice zachránily až v baráži. Té by se chtěl Jarošík letos vyhnout, konkrétní cíle si ale nevytyčil.

"Ještě jsem o tom moc nepřemýšlel. Vyhnutí se baráži by možná byl krok dopředu, ale bude to hodně vyrovnané. Musíme jít zápas od zápasu a navázat na naši dobrou domácí hru. A venku se musíme zlepšit," uzavřel Jarošík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články