Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Teplice hrají se Spartou o budoucnost trenéra Hejkala, Slavia vyzve Brno

Co napravovat mají fotbalisté Sparty, kteří se po dvou ligových porážkách představí v Teplicích. Severočeši jsou na tom ovšem ještě hůře a v tomto duelu hrají doslova o setrvání trenéra Stanislava Hejkala. Vedoucí mistrovská Slavia vyzve nováčka z Brno.

Sparta v úvodních šesti kolech nezaváhala, ale poté prohrála v Plzni 1:3 a překvapivě i doma s Českými Budějovicemi 2:4. Na mistrovskou Slavii ztrácí čtyři body. Letenští v nejvyšší soutěži neprohráli v Teplicích šestkrát po sobě, z toho ale pětkrát remizovali. Svěřence trenéra Václava Kotala může povzbudit triumf 4:1 nad Celticem Glasgow ve skupině Evropské ligy.

V tabulce patnáctí Severočeši v sezoně prohráli šest z osmi ligových utkání a případný nezdar proti Spartě by mohl stát místo trenéra Stanislava Hejkala. "Vedení mi dalo za úkol udělat ze zápasů na Bohemians a se Spartou tři body, jinak se naše cesty rozejdou. S Bohemkou to nevyšlo, musíme vyhrát se Spartou," řekl po minulé porážce 0:2 v Ďolíčku Hejkal, který v minulosti dělal na Spartě asistenta.

"Vítězství nad Celticem nám všem po nedělní prohře s Budějovicemi spravilo náladu. Musíme dobře zregenerovat, co nejvíc si odpočinout, připravit se na Teplice. Myslím, že když k tomu hráči přistoupí zodpovědně, měli bychom utkání zvládnout," uvedl asistent trenéra Sparty Michal Šmarda.

Slavia jednoznačným favoritem

Slavia, která jako jediná v ligové sezoně drží neporazitelnost, vyhrála nad Brnem v posledních pěti zápasech a inkasovala v nich jediný gól. Zbrojovka po návratu mezi elitu zvítězila v jediném zápase a je na 16. pozici.

"Máme hezkou sérii, daří se nám, jsme na takové vlně. Doufáme, že si to udržíme i v dalším domácím zápase s Brnem, které se zvedá. Poslední dva zápasy Brna jsme viděli a odehráli je velmi slušně. Ale samozřejmě nám velí povinnost vyhrát a uděláme pro to maximum. Nezříkáme se role favorita, cokoliv jiného by pro nás bylo nějaké alibi," uvedl asistent slávistického trenéra Jaroslav Köstl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články