Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Teplice chtějí klid a naději na Evropu, Bohemians zlaté body

Ve fotbalové lize jde do tuhého. Třetí kolo do konce základní části otevře zápas Teplic s Bohemians. Výhra by Severočechům už téměř jistě zaručila účast ve skupině, která se v nadstavbové části vyhne boji o udržení a zůstane v naději na poslední místo v Evropské lize. Bohemians už půjde spíš o body, které se ve skupině hrající o udržení budou náramně hodit. Přímý přenos utkání můžete sledovat na ČT2 od 17:50.

Utkání Teplice - Bohemians 1905
zdroj: ČTK

Teplice doma v lize třikrát za sebou uhrály všechny body. Do výborné formy se dostal ofenzivní záložník Jakub Hora, který v posledních šesti kolech skóroval šestkrát. Severočeši jsou tři kola před koncem základní fáze soutěže desátí a mají pětibodový náskok na jedenáctou Opavu. Jsou tak velmi blízko prostřední skupině nadstavby, v níž se utká pohárovým systémem sedmý až desátý tým.    

"Jde nám o to, abychom si zajistili prostřední skupinu. Soustředíme se teď hlavně na to, abychom zvládli Bohemku. Co bude potom, to necháváme na zbývající dva zápasy," konstatoval Pavel Drsek, asistent teplického trenéra Stanislava Hejkala.

"Víme, že Bohemce to venku jde. Je to brejkový mančaft, hrají rychle nahoru, doplňují to dobře. Chtěli bychom tomu zamezit a hrát náš fotbal," dodal Drsek.  

Bohemians, kteří postoupili do semifinále domácího poháru, už tři kola nevyhráli a trápí se hlavně v koncovce. Daří se jim sice víc venku, kde uhráli 16 ze svých 27 bodů. Na hřištích soupeřů dali v posledních třech zápasech sedm branek, zatímco doma se v lize netrefili do branky soupeře už v šesti utkáních.

FK Teplice (10.) - Bohemians Praha 1905

Vzájemná bilance: 29 zápasů (16-6-7).

Poslední zápas: 3:2.

Předpokládané sestavy - Teplice: Grigar - Jeřábek, Čmovš, Shejbal - Vondrášek, Ljevakovič, Kučera, Trubač, Hora - Žitný, Kuchta.

Bohemians: Fryšták - Bederka, Hůlka, Pokorný - Dostál, Ljovin, Vacek, Bartek - Reiter, Puškáč, Vaníček.

"Předsezonním cílem bylo hrát prostřední skupinu, teď už se ale musíme soustředit, abychom zvládli závěr sezony bez ohrožení," připustil kouč Bohemians Martin Hašek.    

"V zápasech nepropadáme. Potřebujeme dávat góly, ovšem nepadá nám to tam. Soupeři to šlape, Jakub Hora chytil neskutečnou formu, je tahounem mužstva. Jim se daří to, co nám ne. Dávají góly a vyhrávají. Ale věříme si, že utkání v Teplicích zvládneme," dodal útočník pražského týmu David Puškáč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články