Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Ten gól měl platit, uvedla komise rozhodčích k zápasu ve Zlíně, VAR neměl zasahovat

Gól na 2:1 dal Filip Žák ze Zlína, který v tu chvíli vedl nad Bohemians 2:1, ovšem jen tu chvíli, protože pak zasáhl VAR a hlavní rozhodčí Karel Rouček gól neuznal. Ale to byla chyba. Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR neměl videorozhodčí Tomáš Klíma vůbec intervenovat. Zlín nakonec prohrál 1:2 a z posledního místa je kolo před koncem největším kandidátem na přímý sestup.

Zlínský Žák uniká Kadlecovi z Bohemians
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

V dalších třech sporných situacích z víkendu komise potvrdila verdikty rozhodčích na hřišti.

Zlín mohl jít ve 45. minutě za stavu 1:1 do vedení. Žák dorazil míč do sítě, jenže v momentu střely Davida Tkáče se pohyboval na hraně postavení mimo hru. Gól neplatil.

"Rozhodčí branku neuznal na základě chybné intervence videorozhodčího (VAR). Jednalo se o hraniční situaci, kdy nebylo zcela průkazné, zda o ofsajd šlo, či nikoliv. VAR má intervenovat pouze v případě zjevných chyb rozhodčích a průkazných záběrů. Došlo k porušení protokolu VAR a pokynů Komise rozhodčích FAČR," uvedla komise ve svém komuniké.

Dala tak za pravdu trenérovi Zlína. "Vstřelili jsme gól, který videorozhodčí podle mě nepochopitelně neuznal. Rozklíčovat tuhle situaci jako ofsajdovou ani nelze, takže nevím, co tam viděli," protestoval Bronislav Červenka bezprostředně po utkání.

V dalších ze tří posuzovaných sporných situací z víkendových zápasů rozhodčí nechybovali. Komise potvrdila jako dostatečnou žlutou kartu, kterou Jan Machálek udělil Vasilu Kušejovi z Mladé Boleslavi za bezohledné vražení do sparťana Angela Preciada. Pražané si výhrou 5:0 na hřišti soupeře pojistili obhajobu mistrovského titulu.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Rovněž v duelu Pardubic s Karvinou (4:0) si Ondřej Berka správně vystačil se žlutou kartou v případě faulu hostujícího Patrika Čavoše na Marka Ichu. "Hráč zasáhl podrážkou své kopačky levou holeň soupeře. Faulující svoji nohu stahoval, soupeře zasáhl nízkou intenzitou, z tohoto důvodu se nejednalo o surovou hru."

Komise také posoudila, zda v úvodním utkání finále skupiny o Evropu mezi Teplicemi a Hradcem Králové (0:1) nedošlo před rozhodující trefou Matěje Koubka nejprve k faulu hostujícího Karla Spáčila na Daniela Filu. "Rozhodčí branku správně uznal. V rámci útočné akce hostujícího družstva nedošlo k žádnému přestupku. O podražení hráče domácích se nejednalo."

Komise rozhodčích se od této sezony veřejně vyjadřuje vždy ke čtyřem situacím z kola, které vyberou média. Ostatní momenty si komise vyhodnocuje pouze interně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články