Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Teď se ukáže naše opravdová síla, říká plzeňský kouč Bílek

Žádnou kanonádu nepředvádějí fotbalisté plzeňské Viktorie, kteří vládnou ligové tabulce. Jejich kouč Michal Bílek je spokojený s pátým vítězstvím v soutěži za sebou a desátým z jedenácti kol, když v Teplicích porazili předposlední celek tabulky 1:0. Ovšem zároveň připustil, že si jeho svěřenci zahrávají, vyhráli totiž podeváté jen o jediný gól.

"Je to tak," odpověděl Bílek na tiskové konferenci na dotaz, zda nemá pocit, že si jeho tým koleduje. "Můj komentář je tedy stejný jako po posledním zápase. Ceníme si toho, že jsme vyhráli, ovšem víme, že by naše hra měla být kvalitnější," doplnil.

Tři body na hřišti předposledních Teplic vystřelil Plzni už v páté minutě Jean-David Beauguel. Francouzský útočník zaznamenal sedmý gól v ligovém ročníku a osamostatnil se v čele tabulky kanonýrů. "Jsem rád, že se Bogy střelecky chytil. Je to pro nás velmi důležitý hráč. Nicméně i Choras (Tomáš Chorý) odvádí maximální práci. Přál bych si, aby se také on střelecky prosadil. Je to bojovník, který tomu jde naproti a bude ty branky také dávat," prohlásil Bílek.

Další příležitosti Plzeňští nevyužili, a tak Teplice bojovaly do samotného závěru o cennou remízu. Janové Rezek a Fortelný však při svých šancích přestřelili. "I když se Teplice nachází ve spodních vodách, není to tým, který úplně lehce přehrajete. Pod novým trenérem je u nich vidět zlepšení. Důležité ale je, že jsme uhráli vzadu nulu a dali gól. Mrzí mě, že jsme neproměnili další šance, protože závěr pak takový být nemusel. Víme však, na čem pracovat a taky budeme," uvedl Bílek, který v minulosti v Teplicích hrál a začínal trenérskou kariéru.

"V duchu jsem si na to zavzpomínal. Bylo to tu úžasné, pod panem Hrdličkou, s trenérem Pešicem a výborným kádrem se skvělou partou. Vzpomínám na to rád. Přál bych si, aby se Teplice oklepaly a bodově se zvedly. Upřímně jim přeju, aby se zachránily," řekl Bílek.

Jeho tým v dalších kolech čekají těžké souboje s Jabloncem, Slavií, Ostravou a Olomoucí. "Přijeli jsme do Teplic s tím, že chceme vyhrát a to se povedlo. Teď nás bude čekat série velmi těžkých zápasů, kde se ukáže naše opravdová síla. Nejbližší soupeř je Jablonec, a i když nemá moc bodů, je to výborný tým. Jsme rádi, že jsme na čele. Vyhrát 10 z 11 zápasů není jednoduché a síla v týmu je. Co nás ale maličko trápí, je herní stránka. Aby ty zápasy se soupeři, se kterými máme vyhrávat, nebyly tak hektické," dodal Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články