Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
České ragby

Teď máme výhodu a uděláme všechno, abychom ji udrželi, říká Provod

Demolice Bohemians překvapila i záložníka Slavie Lukáše Provoda. Podle sedmadvacetiletého fotbalisty lídrovi tabulky pomohla nejen současná forma, ale i ztráty největších rivalů Sparty a Plzně. "Chtěli jsme to tady za každou cenu zvládnout. Byla to pro nás dodatečná motivace. Na Bohemce je vždy nejdůležitější dobře začít," řekl Provod po výhře 4:0.

Lukáš Provod
zdroj: slavia.cz

"Takhle hladký zápas v Ďolíčku asi nepamatuji. Vždy to tady bylo složité, nedařily se nám vstupy do utkání. Teď jsme to od začátku kontrolovali," podotkl Provod. "Teď se nám daří, jsme v laufu. Věřili jsme, že to dokážeme prodat i tady. Čekali jsme hodně těžký zápas, i svým výkonem jsme si to ulehčili," přidal reprezentační záložník.

Slavia vyhrála osmý zápas v lize za sebou, zatím ztratila pouze za úvodní remízu na Slovácku. Společně se Spartou má v novém ročníku nejlepší ofenzivu, oba rivalové nasázeli soupeřům 20 gólů. Sešívaní navíc vytvořili defenzivní rekord, když jako první tým v historii samostatné české ligy inkasovali v úvodních devíti zápasech jen jednou.

"Máme pevnou defenzivu, k tomu výborný brankář. Není to jen o obraně, ale o celém mančaftu, snažíme se vytvářet tlak už odshora, takže toho dozadu nepropadne tolik. Obránci ale hrají fantasticky, tady to třeba skvěle zvládl Zimič (David Zima) proti Júsufovi (Hilálovi), kterého dobře známe ze Slavie," chválil Provod.

Slavii čeká ve čtvrtek druhé kolo Evropské ligy proti Ajaxu Amsterdam a v neděli znovu doma derby proti Spartě. V případě výhry by svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského šli do šestibodového "trháku".

"Nějakou výhodu teď máme a musíme dělat všechno pro to, abychom ji udrželi. Na druhou stranu musíme pořád koukat hlavně na sebe, sezona je ještě dlouhá," dodal Provod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články