Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Tecl je v laufu a cílí na osobní rekord. Věřím, že ho překonám, hlásí po dalších gólech

Vynikající střeleckou formu má útočník Stanislav Tecl. Potvrdil ji i v neděli, kdy dvěma brankami pomohl Slavii k vysokému vítězství 6:1 nad Českými Budějovicemi. Dvaatřicetiletý člen širšího kádru reprezentace vede s osmi trefami suverénně tabulku kanonýrů a věří, že překoná své dosavadní sezonní maximum. V ročníku 2013/14 ještě v dresu Plzně skóroval dvanáctkrát.

Slávisté v čele se Stanislavem Telcem oslavují gól
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Věřím, že ho překonám, ale žádný cíl si nedávám. Vím, jak to ve fotbale chodí. Člověk je nahoře, ale rychle může spadnout dolů. Takže se s pokorou a v klidu připravím na další zápas," řekl na tiskové konferenci Tecl.

Proti Jihočechům v 18. minutě otevřel skóre po rohu a v závěru první půle zvýšil na 3:0. Po změně stran z úhlu netrefil ve velké šanci odkrytou branku a na čtvrtý ligový hattrick v kariéře a druhý v sezoně nedosáhl. "To jsem měl určitě trefit, ale netrefil. Prostě z toho hattrick není. Hroutit se z toho nebudu, ale samozřejmě mě to mrzí," poznamenal Tecl.

V tabulce kanonýrů má třígólový náskok na libereckého Micka van Burena. Sedm z osmi branek dal v posledních třech domácích ligových zápasech. "Těžko říct, proč mi to tam teď tolik padá, ale určitě předvádíme dobré týmové výkony. Míče létají do vápna, vytvoříme si spoustu šancí a to je jeden z důvodů. I když dvě šance neproměníme, tak víme, že si vytvoříme další. Člověk je pak více v klidu," mínil Tecl.

Pražané si po dvou soutěžních remízách za sebou zastříleli a naladili se na příští týden. Ve čtvrtek je nejprve čeká druhé kolo skupiny Evropské konferenční ligy proti Ballkani a v neděli pak šlágr nejvyšší soutěže v Plzni, který bude přímým soubojem o vedení v tabulce.

"Je to dobré, ale musíme zůstat pokorní a pracovat. Nemyslet si, že to takhle půjde samo. Je dobře, že jsme vyhráli 6:1, ale nemůžeme čekat, že to takhle půjde ve čtvrtek nebo proti Plzni. Určitě nás to bude stát hodně práce a hodně sil," uvedl Tecl.

Jeho tým dal v úvodních osmi kolech 31 branek, což je rekord v samostatné ligové historii. "Hodně k tomu přispívají fanoušci, vytvářejí domácí prostředí, kam soupeři nejezdí rádi. Máme produktivní hráče. Každý tu chce dávat góly a dostávat se do šancí. Po těch brankách jsme hladoví a když je to 3:0, tak nepřestáváme. Z lavičky pak naskočí další vlčáci, kteří chtějí gól dát také," dodal Tecl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články