Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Tečku za podzimem uvidí Střelnice. Zlomí Slavia komplex jménem Jablonec?

Prestižní souboj účastníků evropských pohárů uzavře český fotbalový podzim. Čtvrtý Jablonec nastoupí v dohrávce 19. kola před vlastními příznivci proti pražské Slavii posilněn faktem, že s vedoucím mužstvem ligy jedenáctkrát v řadě v domácí soutěži neprohrál. V případě bodového zisku se dotáhne na třetí Baník Ostrava, favorizovaný soupeř naopak může opět odskočit druhé Plzni. Textovou on-line reportáž z utkání sledujte od 17:50 na webu ctsport.cz.    

Slávista Tomáš Souček se snaží uniknout Michalu Trávníkovi z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slavia má jistotu, že přezimuje na prvním místě před Viktorií. Do Jablonce míří v pozici nejlepšího venkovního týmu soutěže s nejvyšším počtem vstřelených branek  na severu Čech však očekává hodně náročný duel. S výjimkou květnového vítězného finále domácího poháru totiž Jablonec už pět a půl roku neporazila a navíc s ním utrpěla jednu ze dvou porážek v letošní ligové sezoně. V srpnu doma podlehla 0:2.

"Máme velký respekt před soupeřem, protože všichni víme, jakou dlouhodobou bilanci má Slavia s Jabloncem. Finále poháru nám s nimi vyšlo, ale jinak se v Jablonci dlouho nevyhrálo. I poslední dva ligové zápasy jsme s nimi prohráli," řekl kouč Pražanů Jindřich Trpišovský.

Jeho celek minulý týden po výhře 2:0 nad Zenitem Petrohrad postoupil do jarního play-off Evropské ligy. "Všichni jsme byli po čtvrtku happy. Bude to pro mužstvo i další z testů, jak po úspěchu v Evropě dokážeme takhle těžké střetnutí zvládnout. Jablonec celou sezonu hraje výborně, i v Evropě se prezentoval skvěle. Je to strašně silný tým. Je otázka, jak to tam bude vypadat 17. prosince, jaké bude počasí a terén," dodal Trpišovský.

I Jablonec ve čtvrtečním duelu EL vyhrál, konkrétně v Kyjevě nad Dynamem 1:0 a úspěšně se rozloučil s premiérovým účinkováním ve skupině druhé nejprestižnější soutěže starého kontinentu. Severočeši by na výkon chtěli navázat a odčinit předchozí ligovou porážku 1:2 v Karviné, v české lize první po devíti kolech.

"Je to zápas proti jednomu z pražských S, má to náboj. Ale bereme to jako každé jiné utkání, chceme bodovat a zůstat u našeho fotbalu, protože celý podzim hrajeme dobře. I když víme, že Slavia je v čele a vede s náskokem. Bereme to tak, že je to poslední bitva podzimu a potřebujeme ještě zůstat ostražití," uvedl jablonecký kouč Petr Rada.

"Bude to něco jiného než naše předchozí souboje se Slavií, protože proběhly určité změny v kádrech. Střetáváme se častěji  oni nás porazili ve finále poháru, my je naposledy v lize. Mají nás také přečtené. Hrají svým stylem, který se snaží vtisknout každému soupeři. I proto mají tak hodně bodů," dodal Rada, jenž v minulosti Slavii trénoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články