Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tažení Zlína nekončí, Ševci překvapivě vyhráli v Příbrami

Příbram - Jednoznačně největším překvapením ligy stále zůstává fantastická fazona nováčka ze Zlína. Výběr Bohumila Páníka, který se navíc prezentuje pohledným fotbalem, dokázal zvítězit i na hřišti Příbrami, odkud se žádnému týmu nevozí body snadno. I díky gólům Koreše a Jordana porazili Ševci Středočechy 2:1 a mají tak jistotu, že i po 14. kole zůstanou v horní polovině tabulky. 

Ilustrační foto

V úvodu aktivnější Zlín otevřel skóre v desáté minutě. Brankář Hruška sice výborně vyrazil střelu Železníka i Vukadinovičovu dorážku, ale Koreš už odražený míč napálil do odkryté sítě. Za čtvrt hodiny na druhé straně Holý dobrým vyběhnutím zneškodnil průnik Štípka a pět minut před přestávkou zlínský gólman vytáhnul i Bednářovu hlavičku z rohu.

Příbramští z tlaku vyrovnali ve 42. minutě. Pilíkův přímý kop propadl až do šestnáctky k Treglerovi a devatenáctiletý stoper hlavou vstřelil svůj premiérový ligový gól. 

Hosté začali lépe i druhý poločas a v 58. minutě šli podruhé do vedení. Nákop z vlastní poloviny si výborně zpracoval Jordan, jenž po několika vteřinách na trávníku přesnou ranou překonal Hrušku. Také chorvatský útočník zaznamenal první zásah v nejvyšší soutěži.

Domácí na druhý gól odpovědět nedokázali a nedostali se prakticky do žádné šance. Náskok Zlína naopak mohl čtvrt hodiny před koncem navýšit Železník, jenže ve skluzu se mu nepovedlo dopravit míč do branky. V nastaveném čase pak Jordan ještě těsně minul branku. Příbram se Zlínem doma v lize prohrála po dvanácti letech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články