Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Tápající Bohemians přivítají střelecky nabuzený Jablonec

Praha – Páté kolo fotbalové ligy začíná nezvykle zhurta – v pátek se hrají hned tři utkání. Mladá Boleslav přivítá nováčka Hradec Králové, který v této sezoně hraje domácí zápasy také na stadionu Středočechů. Jihlava hostí Teplice a Bohemians 1905 v Ďolíčku od 20:15 změří síly s Jabloncem. Přímý přenos tohoto duelu vysílá ČT sport.

Bohemians s novým trenérem Miroslavem Koubkem nevyšel vstup do sezony. Ve druhém kole sice "Klokani" nečekaně remizovali 1:1 na hřišti mistrovské Plzně, ale ostatní duely s Hradcem, Spartou i Slováckem prohráli bez vstřelené branky.

"Z naší strany byl minulý zápas na Slovácku velmi nadějný. I když nám to nepřineslo body, lze s tímto výkonem hledět do budoucnosti, v určitých fázích jsme Slovácko přehrávali," uvedl Koubek. "Jablonec má hodně zajímavou bilanci, hodně gólů dává i dostává. Jejich taktika je ofenzivní, tedy přestřílet soupeře, hodně ale do statistik také zasahuje zápas 5:3 s Karvinou," doplnil kouč Pražanů.

Jihlava stejně jako Bohemians čeká na premiérovou výhru v ročníku. Vysočinu může povzbudit, že Teplice porazila ve třech z posledních čtyř ligových utkání. "Teplice mají velmi dobře organizovanou defenzivní hru. Vydařil se jim start do ligy, venku ještě nedostaly branku. Naším jednoznačným cílem je zvítězit a napravit smolnou porážku z minulého kola v Hradci Králové, která nás dostala pod tlak," uvedl trenér Michal Hipp.

Boleslav čeká třetí utkání pod trenérem Leošem Kalvodou. Nástupce reprezentačního kouče Karla Jarolíma při debutu nečekaně podlehl 1:2 Karviné, ale pak jeho tým stejným výsledkem zvítězil v Teplicích. "Všichni toužíme napravit nepovedené domácí utkání s Karvinou a při veškeré úctě a respektu k Hradci Králové, jiný výsledek než výhra by byl velkým zklamáním. Musíme se vyvarovat zbytečných ztrát míče a pečlivě se připravit na soupeře organizovaně bránícího a číhajícího na brejky," řekl Kalvoda.

Hradec podlehl Boleslavi v jediném z dosavadních osmi ligových zápasů. "Čeká nás soupeř z nejtěžších. Mají velmi kvalitní a široký kádr. Útočná fáze je hodně nebezpečná, ale věříme, že se s tím popereme," uvedl kouč Hradce Bohuslav Pilný, jehož tým minule v boleslavském azylu zdolal 1:0 Jihlavu. "Pokud nepodáme týmový výkon, podpořený daleko lepší individuální hrou oproti zápasu s Jihlavou, tak neuspějeme," upozornil Pilný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články