Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Svědík začal ve Slovácku vysokým vítězstvím na Baníku. Zasloužili jsme si to, chválil

Takový start do nového angažmá by si přál asi každý trenér. Nový kouč fotbalistů Slovácka Martin Svědík dokázal po prohře v poháru v Liberci ve své prvoligové premiéře s novým mužstvem vyhrát venku na půdě Ostravy 3:0. V poháru si to zkusil ještě nanečisto, ale ligová premiéra pro Svědíka dopadla oslnivě. Tým z Uherského Hradiště zopakoval tři týdny staré vítězství 3:0 z Příbrami. "Myslím si, že jsme si tu výhru zasloužili. Viděl jsem tam konečně přímočarost. Kluci plnili všechno, musím je pochválit za pracovitost," pochvaloval si Svědík.

Nový kouč Slovácka svůj přínos nepřeceňoval. "Za čtrnáct dnů neuděláte s mužstvem žádné velké zázraky, ale zaměřili jsme se na něco jiného, na agresivnější obrannou činnost. Ať už v poháru v Liberci nebo tady, to bylo dobré. Ted jsme ale navíc ještě měli i efektivitu. A v šestnáctkách se rozhoduje," pochvaloval si Svědík.

Podle něj byla jeho role zatím převážně psychologická. "Vždycky s hráči mluvím, říkám jim, že vycházím z reality. Mluvím s nimi otevřeně, někdy to asi není úplně příjemné. Na mě bylo, abych udělal pohodu v kabině a dal impuls. Je to jen malý krůček, je před námi těžká práce. Ještě to nic neznamená," upozornil Svědík, jehož tým příští víkend čeká doma Sparta.

Připustil, že pro úspěch bylo důležité, že jeho svěřenci na začátku utkání přestáli nápor Ostravy. "Přečkali jsme jejich šance. Pak už jsme dokázali uhrávat balony nahoře a být nebezpeční. Pochopitelně byl důležitý první gól. Fotbal je o efektivitě. Baník jsme pak už do ničeho nepouštěli a nám se postupně otevíraly volné prostory," řekl Svědík.

Čtyřiačtyřicetiletý kouč, který v Baníku před pěti lety působil, se na místo činu vrátil ve velkém stylu. Hlavou se mu však honily myšlenky z březnového zápasu, kdy ještě jako kouč Jihlavy v Ostravě prohrál 1:3. I proto nakonec Vysočina spadla z nejvyšší soutěže.

"Do dneška mě straší ta Klímova šance za stavu 1:1. Teď se to trochu vrátilo. Ale Baníku přeji jen to nejlepší, hrál jsem tu, trénoval jsem tu, nejde to vymazat ze srdce," dodal Svědík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články