Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Svědík ve Slovácku prodloužil smlouvu a před začátkem jara hlásí: Chceme být v nejlepší šestce

Přesun do jiného klubu není na pořadu dne. Trenér Martin Svědík se totiž domluvil ve Slovácku na prodloužení kontraktu do léta 2025. Před víkendovým restartem nejvyšší soutěže jsou jeho svěřenci osmí s dvoubodovým odstupem na čtvrtou Olomouc. Úspěšný kouč by rád atakoval přední pozice v tabulce a navázal na mimořádný rok 2022, v němž se tým z Uherského Hradiště probojoval do skupinové fáze Konferenční ligy.

Svědík převzal Slovácko v listopadu 2018 a postupně ho dovedl k historickým úspěchům. V předchozích dvou ligových sezonách obsadil s týmem 4. místo a loni ji završil ziskem první velké klubové trofeje, konkrétně z domácího poháru po vítězství nad Spartou.

Na podzim si celek z Uherského Hradiště poprvé zahrál skupinu Evropské konferenční ligy a herně i výsledkově obstál, přestože do play-off nepostoupil. V šesti zápasech uzmul pět bodů a zvítězil například na stadionu francouzského Nice.

"Ušli jsme kus cesty, což myslím v tom dobrém i v tom horším. Za ty roky jsem získal ke Slovácku silné vazby a mám obrovskou chuť pokračovat a navázat na loňskou sezonu, která byla vysoce emotivní," uvedl Svědík.

Svědík v minulosti působil jako hlavní kouč i v Ostravě, Jihlavě nebo Mladé Boleslavi. Byl také trenérem reprezentační dvacítky a asistentem u jednadvacítky.

Před startem jara má Svědík jasnou představu o tom, jak by z pohledu Slovácka mělo vypadat. "Chceme být v domácích soutěžích zase co nejvýše. Při pohledu na ligovou tabulku vidíme, že první trojka je jasná a o další místa bude velký boj. Rozdíly jsou minimální, ale my bychom v šestce být chtěli. A také jsme ve čtvrtfinále poháru," konstatoval.

V kádru došlo k minimu změn. Tým opustil útočník Libor Kozák, který zamířil do Zlína, nováčkem je Korejec Kim Sung-pin z druholigové Dukly Praha. "Je to šikovný ofenzivní hráč. Věřím, že mu kluci pomůžou v adaptaci na nové prostředí," pokračoval Svědík.

Zamíří Nguyen do Vietnamu už v zimě?

Tématem posledních dnů je možný odchod brankáře Filipa Nguyena do Vietnamu. Buď hned, nebo až v letní přestávce. Do země jeho předků ho láká přední klub z Hanoje a podle českých médií nabízí odstupné 800 000 dolarů. "Karty jsou na stole, nabídka tu je, ale nic není hotovo. Vše do sebe musí zapadat," vysvětlil ředitel klubu Petr Pojezný.

V případě odchodu Nguyena, který má v Uherském Hradišti smlouvu do konce roku 2024, by Slovácko usilovalo o návrat odchovance Milana Heči, který je v současnosti v kádru Sparty. V sobotu v prvním jarním zápase by ale měl být Nguyen k dispozici. "Stoprocentně s ním počítám," prohlásil Svědík.

Tým během ledna vycestoval na dvě zahraniční soustředění. "V Turecku jsme našli ideální terény i počasí, v Chorvatsku už bylo hůř, co se týče klimatu, ale zase jsme si připomněli terény, které nás čekají doma," hodnotil Svědík.

V přípravě odehrálo Slovácko čtyři zápasy a muselo strávit prohru s druholigovým maďarským celkem Budafoki. "Ale sehráli jsme výbornou partii s Hajdukem Split, vyzkoušeli jsme v přípravách celý kádr a s ním jdeme do ligy. Dobře jsme si vědomi, že začátek soutěže bude pro další vývoj velmi důležitý," dodal Svědík.

V tomto směru bude mít Slovácko výhodu, první dvě utkání odehraje doma. V sobotu bude hostit České Budějovice a následně Olomouc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články