Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Svědík po žluté kartě v Budějovicích: Nevím, co už mám na té lavičce provádět

České Budějovice jsou v laufu a naposledy to odneslo Slovácko. Na dva góly tým Martina Svědíka odpovědět nedokázal. S jedním počinkem ale do Uherského Hradiště energický trenér odjížděl. Sudí Miroslav Zelinka mu udělil žlutou kartu. "Dostal jsem to za gestikulace, ale nevím pak, co už mám na lavičce dělat," říká Svědík.

Na konci října za sebou mělo Slovácko šňůru tří ligových zápasů, které vyhrálo. Jenže pak se řetěz zadrhl. Remíza na Bohemians 1905 a hlavně prohra v Českých Budějovicích přišla před reprezentační přestávkou. 

"Káru už jsme před sebou táhli dlouho, to musím přiznat. Už v utkání s Bohemians jsem z mužstva necítil energii a sílu," uvádí trenér Svědík v rozhovoru pro ČT sport a pokračuje: "Náš výkon neměl parametry, jaké bychom si přáli."

Svědík se v Ďolíčku musel obejít bez některých důležitých opor. "Kádr není tak široký. Když vám na Bohemce vypadnou Petržela a Zajíc, je to zásah směrem nahoru. My jsme byli celkem slušní v obranné fázi, ale ne nebezpeční nahoru. Uhráli jsme remízu 0:0, ale z mého pohledu je to málo. Chceme vyhrávat každý zápas."

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

Dvě poslední utkání a v obou Slovácko nedalo gól. I to rozhodlo, že tři body v 16. kole braly České Budějovice. "Tam se projevilo, že kdo dá gól, ten vyhraje. My dostali dva ze standardek, což je trestuhodné. A vlastní šance jsme neproměnili," hodnotí Svědík.

A když už, gól Ondřeje Šašinky uznán nebyl. Rozhodčí totiž signalizovali ofsajd. Podle Svědíka mylně a nespokojenost dával za postranní čarou najevo dle sudího tak razantně, až vyfasoval žlutou kartu.

"Já se divil. Zeptal jsem se, proč gól neplatí, z mého pohledu jsem to viděl jinak. Žlutou kartu jsem dostal za gestikulaci," přibližuje Svědík.

"Pak už nevím, co mám na té lavičce dělat. To mě rozčílilo, byl to impuls. Já cítil v tom případě křivdu. Byl jsem rozzlobenej a rozčílenej. Ke mně emoce patří a vždy tam budou, takový jsem a nemůžu se v tom měnit."

POSLECHNĚTE SI Fotbal fokus podcast mimo jiné o vzestupu Českých Budějovic:

Slovácko zastihlo Dynamo ve výtečné kondici. I s poslední výhrou má totiž v kapse pět vítězství v řadě. Na podceňovaný tým ze začátku sezony skvělá práce, pod níž je podepsán trenér David Horejš. Ale nejen on.

Pálí to Schranzovi, osměluje se i Ledecký. Během sezony navíc obranu Budějovic, do té doby notně prostupnou, vyztužil Tomáš Sivok a navíc přišel i bývalý reprezentační gólman Jaroslav Drobný. "Oni jsou jednoznačně klíčový moment jejich vzestupu," tvrdí Svědík.

"Drobného jsem zažil jsem na stáži ve Werderu Brémy, když kryl záda Pavlenkovi. Výborný kluk, osobnost, na mužstvu je to strašně znát. V tom jim obrovsky pomohl," dodává.

Mrzí ho však, že právě na doplněný kádr a soupeře obecně se hráči Slovácka připravovali. "Jestliže víte, že jsou Budějovice nejsilnější v brejkových situacích a standardkách... Je to o individuální zodpovědnosti hráčů," říká Svědík.

Nejdříve se v první půli prosadil hlavou po rohu stoper Havel, ve druhém poločasu - opět po standardní situaci - hlavičkoval bránící Šašinka do Sivoka. Od stopera domácích pak míč zamířil za záda Trmala. "Viděli jsme góly Budějovic. O to je horší, že Havla pustíme do šance. Hrubá nezodpovědnost Pepy Divíška," káral Svědík.

Slovácko čeká v příštím kole po reprezentační přestávce doma Jablonec. Svědíkovi svěřenci pak míří do Zlína, přivítají Plzeň a před Vánoci je pohostí Příbram. Svědík věří, že přes pauzu tým načerpá sílu pro kvarteto bojů. 

"Vždy vycházím z reálných možností, co si mohu s kádrem dovolit. Snažím se o styl náročnosti, nejen presink, ale i organizaci v obranné fázi, přepínání, útočnou fázi, přímočarost, rychlost. Fotbal se tímhle směrem ubírá. U nás je to pak jen otázka kvality po zisku míče. Vždy v tom bude nějaký limit. Kvalita hráčů je v tomhle menší než ve špičkových klubech. Je to o týmovém výkonu."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články