Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Svědík bude chybět na lavičce Slovácka. Za chování na Slavii dostal zákaz a pokutu

Dva zápasy bude chybět na lavičce Slovácka Martin Svědík. Kouč devátého týmu první ligy navíc dostal pokutu 30 tisíc korun. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace ho potrestala za nesportovní chování a nevhodné výroky směrem k hlavnímu rozhodčímu v pondělní dohrávce 22. kola první ligy na hřišti pražské Slavie. Pokutu ale platí také sešívaní, Sparta či Plzeň.

 

Martin Svědík
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Svědík v Edenu za nepříznivého stavu 0:3 neudržel nervy a po hodině hry ho sudí Petr Ardeleanu vykázal na tribunu. Slovácko nakonec vedoucí Slavii podlehlo 0:4. Čtyřiačtyřicetiletý trenér bude mužstvu z Uherského Hradiště chybět v následujících ligových duelech proti Mladé Boleslavi a v Opavě.

"Vím, že jsem se zlobil hlavně na Navrátila, že ztratil balon a nevyhrál souboj. Potom za ty dvě zbytečné karty, u kterých si myslím, že byly velice přísné. Ale nevím, co jsem řekl takového, možná jestli jsem nevběhl na hřiště. Nevím. Byl jsem opravdu v emocích a samozřejmě jsem přemýšlel o jiných věcech. Myslím, že to bylo velice přísné," řekl Svědík.

Jeho trest byl vyšší i kvůli recidivě. "Trenér Svědík byl za stejný prohřešek potrestán již jednou v říjnu minulého roku. Jedná se tedy o opakované pohoršující chování hlavního trenéra v rámci jednoho soutěžního ročníku, a proto jsme díky recidivě museli přistoupit k vyšší peněžité pokutě," vysvětlil předseda disciplinární komise Richard Baček.

Disciplinárka potrestala Plzeň a Slavii pokutou 50 tisíc korun za nesportovní chování fanoušků a používání většího množství pyrotechniky při vzájemném utkání v 21. ligovém kole. Od domácích příznivců opakovaně zazníval hanlivý pokřik "Jude Slavie", fanoušci hostů zase zničili několik desítek sedadel na plzeňském stadionu.

Co rozhodlo o výhře Sparty nad Baníkem? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Sparta musí zaplatit rovněž 50 tisíc korun za své fanoušky, kteří v malém pražském derby na Dukle poničili zařízení stadionu na Julisce a házeli pyrotechniku ke hřišti.

"Přihlédli jsme již k několikátému nesportovnímu chování fanoušků Sparty na venkovních stadionech v této sezoně. V tomto případě došlo k, byť nepříliš masivnímu, použití pyrotechniky, ale především k jejímu vhazování mimo sektor a současně k poškození několika sedadel," uvedl Baček.

Za čtyři nasbírané žluté karty v sezoně si jednou nezahrají Ondřej Kúdela ze Slavie, plzeňský Tomáš Chorý, Marek Matějovský z Mladé Boleslavi a dvojice Ivan Ostojič, Daniel Souček z Dukly. Stejný zápasový trest dostal i sparťan Lukáš Štetina, který byl proti Ostravě vyloučen po druhé žluté kartě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články