Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Švancara už si na podzim zřejmě nezahraje

Brno - Zbrojovka zřejmě pro zbytek podzimu přišla o svého kapitána. Brněnský Petr Švancara si kvůli zranění zad, které utrpěl po zákroku olomouckého Pavla Dreksy v pátečním zápase 9. ligového kola s Olomoucí, v soutěžním utkání s největší pravděpodobností už nezahraje a bude nováčkovi soutěže chybět šest až osm týdnů.

Petr Švancara dostal v zápase v Olomouci pořádně naloženo
zdroj: ČT4

Čtyřiatřicetiletý útočník se zranil ve 43. minutě po zákroku olomouckého obránce Pavla Dreksy na polovině hřiště a musel být odnesen ze hřiště. S pěti góly nejlepší střelec Zbrojovky v sezoně se sice na hřiště vrátil, ale ještě před koncem prvního poločasu vystřídal.

"Nejdřív jsem dostal kopanec vedle holenní kosti po srážce s obráncem. Pak přišel ten zákrok. Vyletěl jsem do vzduchu a dopadl na záda, s tím se ani podle doktora nedá nic dělat. Je to natlučené, ale nechci dělat žádného chudáka. Pro mě je důležité, že se kluci vyhecovali a odjezdili to," řekl po zápase Švancara pro Dohráno.

"Petr má bohužel vážnější zranění v oblasti bederní páteře, léčba potrvá přibližně šest až osm týdnů. Až pak se bude moci zapojit do ostrého tréninku, takže s nejvyšší pravděpodobností se na podzim do hry už nedostane," uvedl na klubovém webu týmový lékař Šimon Ondruš. Operace podle něj není nutná.

Švancara nečekal, že jeho absence bude tak dlouhá. "Je to smůla. Doufal jsem, že se co nejdříve zapojím do hry. Ale musíme jít jako mužstvo dál, nesmí nás to poznamenat," řekl zkušený útočník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články