Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Šural přestoupil z Liberce do Sparty

Praha - Stvrzeno. Josef Šural přestoupil z Liberce do Sparty. Na Letné pětadvacetiletý záložník podepsal smlouvu do léta 2019. Severočeský klub za něj kromě finanční náhrady získal mládežnického reprezentanta Ondřeje Karafiáta.

Šuralovi by v Liberci po sezoně skončila smlouva a kontrakt se Severočechy nehodlal prodloužit. Velký zájem o něj v minulých dnech projevila Slavia, ale pětadvacetiletý ofenzivní záložník se nakonec rozhodl pro konkurenční Spartu, s níž se již minulý týden dohodl na podmínkách smlouvy.

"Původně jsem měl nějaké přání, ale jak jsem tak o tom přemítal v hlavě, tak jsem se rozhodl pro Spartu a doufám, že se to brzy ukáže jako dobrý krok pro mě i pro klub," uvedl Šural. "Ke Slavii bych už se nechtěl vracet, zbytečně se vytvořilo, že jsem si s nimi už plácnul, a děkuju panu Šimáněmu (šéf Slavie), že to uvedl na pravou míru," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Šural míří do Sparty

Josef Šural:

"Někomu se to může zdát jako riskantní krok, protože Sparta se na první pohled může zdát jako těžší varianta než Slavie. Ale v Liberci jsem z nějakých důvodů zůstat nemohl a kde se po fotbalové stránce rozvíjet než ve Spartě, kde je řada reprezentantů a kádr je podle mě nejsilnější v republice?"

Šural měl také několik nabídek ze zahraničí, žádná však prý nebyla konkrétní. "Všechny byly jen ústní, nic oficiálního. Žádná navíc nepřevyšovala nabídku Sparty," přidal Šural, kterého k přestupu přiměl i pohovor s trenérem Sparty Zdeňkem Ščasným. "Probírali jsme posty, kde bych mohl hrát, ale to je naše věc. V Liberci jsem nastupoval vlevo, ale nemám problém hrát v ofenzivě kdekoliv," prohlásil.

Ščasný: Líbí se mi, že si nezvolil snazší cestu

"Asi rozhodla sportovní stránka. Líbí se mi, že si nezvolil snazší cestu, když všichni říkali, že ve Slavii by měl místo jisté," uvedl Ščasný. "A myslím, že se rozhodl správně. Tady se bude muset porvat o místo, a když ho získá a bude dál v reprezentaci, tak může jít ven. A tam se nikdo nikoho na nic neptá a nevysvětlují vám, proč hrajete, nebo nehrajete."

Podle původních informací mělo být součástí transferu také hostování Matěje Pulkraba v Liberci, na to však nakonec nedošlo. "Jde o separátní dohodu. Odejde do Liberce na zkoušku, a pokud se mu tam bude dařit, tak tam stráví nějaký čas na hostování," uvedl ředitel Sparty Adam Kotalík.

Pro Šurala půjde o třetí ligové angažmá. Kariéru začínal v Brně, jehož je odchovancem. V létě 2011 zamířil do Liberce, kde se propracoval mezi klíčové hráče a hned v první sezoně pomohl k titulu. V listopadu 2013 poprvé nakoukl i do národního týmu, kde se v průběhu loňského roku probojoval do základní sestavy a přispěl k postupu na mistrovství Evropy.

Sparta v něm získala třetí zimní posilu. Dosud přivedla Ondřeje Zahustela z Mladé Boleslavi a smlouvu podepsala se stoperem Ondřejem Mazuchem, který se s klubem už delší dobu připravoval po vážném zranění kolena. Letnou naopak opustili záložník Francis Litsingi s útočníkem Marcem Paixaem a na odchodu je i obránce Markus Steinhöfer.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články