Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šural dostal od Liberce svolení na prohlídku ve Spartě, kluby se ale ještě nedohodly

Liberec/Praha - Malá přestupová sága okolo reprezentačního záložníka Josefa Šurala by mohla zanedlouho skončit. Pětadvacetiletý hráč zamíří na začátku příštího týdne na zdravotní testy ve Spartě, již si vybral po zvážení nabídek od obou pražských 'S'. Podle sportovního ředitele Slovanu Jana Nezmara se však ještě Liberec se Spartou na konkrétních podmínkách přestupu nedohodl. Kluby podle něj teprve začaly jednat. Naopak Letnou opustí portugalský útočník Marco Paixao, jenž odchází do Lechie Gdaňsk.

"Mohu potvrdit, že jsme se Spartou začali jednat. Těch možných cest, abychom došli k Šuralově přestupu, je ale tolik, že jakékoli náznaky by v tuto chvíli byly spekulací. Jediné, co mohu potvrdit, je, že jsme Šuralovi dali souhlas absolvovat v pondělí zdravotní testy na Spartě. Jinak ale zůstává v přípravě s námi," prohlásil liberecký sportovní ředitel Jan Nezmar.

Šuralovi v Liberci po konci sezony vyprší smlouva a kontrakt se Severočechy zatím neprodloužil. Liberec se tak chce alespoň ubránit bezplatnému odchodu brněnského odchovance a zpeněžit jeho odchod v zimě. Požadovaná částka podle zpráv médií činí zhruba 10 milionů korun.

Velký zájem o Šurala v minulých dnech projevila Slavia, ale reprezentační hráč se nakonec rozhodl pro konkurenční Spartu, s níž je dohodnutý na podmínkách smlouvy. 

"Jednání bylo korektní a věcné. Hráč v průběhu tohoto jednání žádný příslib směrem ke Slavii neučinil a ani k němu nebyl vyzýván. Proto výtky části slávistických fanoušků, obviňující hráče ze změny stanoviska, nejsou na místě," uvedl prezident Slavie Jiří Šimáně.

"Hráč si vybral konkurenční klub, který mu lépe vyhovoval z hlediska sportovní výkonnosti a přání odejít po této sezoně do zahraničí. Nic neobvyklého, všichni si musíme zvyknout na to, že ne každé zásnuby končí svatbou. Jedno ponaučení však z toho plyne - propříště musíme více brzdit předčasný optimismus, vyhneme se tím podobným situacím," dodal Šimáně. 

Liberec na druhé straně prodloužil do června 2018 kontrakt s obráncem Vladimírem Coufalem. Třiadvacetiletý pravý bek měl po povedeném podzimu, který ozdobil vítězným gólem v utkání Evropské ligy v Marseille, nabídky z jiných klubů, ale nakonec zůstane ve Slovanu.

Paixao opouští Spartu, odchází do Lechie Gdaňsk

Útočník Marco Paixao odešel z pražské Sparty do Lechie Gdaňsk, se kterou podepsal smlouvu na dva a půl roku. Polský klub o dohodě s jednatřicetiletým portugalským fotbalistou dnes informoval na svých internetových stránkách.

Paixao přišel na Letnou před sezonou jako volný hráč ze Slasku Vratislav, ale nedokázal se prosadit. Za Spartu odehrál pouhé tři ligové zápasy, další dva přidal v evropských pohárech a po skončení podzimní části sezony dostal od vedení svolení hledat si nové angažmá.

Bývalý hráč Guijuela, Culturalu Leonesa, Logroňése, Hamiltonu nebo Naftu Teherán je druhou letní posilou, která Spartu v zimě opustila. Konžský záložník Francis Litsingi odešel do konce sezony na hostování do druholigového tureckého klubu Gaziantep BB a na odchodu je i německý obránce Markus Steinhöfer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články