Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Super atmosféra nám pomohla, řekl šťastný Havel po návratu do plzeňské sestavy

Plzeňský obránce Milan Havel prožil vydařený návrat do sestavy po operaci menisku a fotbalistům Viktorie pomohl k obratu a vítězství 2:1 nad Slováckem ve třetím ligovém kole. Podle sedmadvacetiletého pravého beka Západočeši přesně tohle potřebovali před čtvrteční domácí odvetou 3. předkola Evropské konferenční ligy s velšskými The New Saints, v níž budou dohánět překvapivé úvodní manko 2:4.

Hráči Plzně po utkání se Slováckem
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Už se nám to povedlo otočit podruhé (po zápase s Bohemians 1905). V minulé sezoně ani jednou, pokud si dobře pamatuju. Je vidět, že síla tady je. Když tým prohrává a otočí to, ještě s fanoušky v zádech, roste zase sebevědomí. Věřím, že je to před čtvrtkem to, co jsme potřebovali," řekl Havel.

Koleno si poranil v přípravě s Domažlicemi. "Jejich hráč mi přilehl nohu a prasknul mi meniskus. Bohužel jsem musel na operaci, ale naštěstí to byl jenom meniskus a pauza nebyla nějaká dlouhá, asi čtyři týdny. Chtěl bych hrozně poděkovat našim fyzioterapeutům, kteří mě dali do kupy, pak se mnou pracovali špičkově a je jenom jejich zásluha, že jsem byl tak rychle zpátky," uvedl Havel.

Proti Slovácku vydržel na hřišti 75 minut. "Těšil jsem se hrozně moc, do včerejška jsme s trenérem řešili, jestli do toho už jít, nebo ne. Samozřejmě ještě mám nějaké kondiční manko, což jsem cítil. Ale jsem hrozně šťastný, že jsem si tu mohl konečně zahrát i před lidmi. Jsem nadšený," prohlásil odchovanec Bohemians 1905.

Po dalším rozvolnění opatření proti šíření koronaviru přišlo na plzeňský stadion 6118 diváků. "Vůbec nemusíme srovnávat minulou a tuhle sezonu. Je to bomba. Byla super atmosféra a samozřejmě to nám také hodně pomohlo. Jsem rád, že lidi takhle chodí a podporují nás," těšilo Havla.

Viktoria duel se Slováckem otočila ve druhém poločase a také napotřetí v nové ligové sezoně vyhrála 2:1. Dnes však domácí měli drtivou převahu a soupeře, který hrál od 44. minuty bez vyloučeného Stanislava Hofmanna, na střely porazili 25:1.

"Také se o tom pořád bavíme. Šance si vytváříme. Chybí větší klid, možná větší kvalita? Těžko říct. Pokud budeme zápasy vyhrávat 2:1, asi se zlobit nebudeme. Ale samozřejmě mohl být závěr klidnější," konstatoval rodák z Benešova.

Hodně šancí i dnes zahodil záložník Pavel Šulc, který po utkání zůstal sklesle sedět na hřišti a utěšoval ho asistent trenéra Pavel Horváth. "Bylo mi ho líto hlavně po zápase, protože je vidět, že si to hodně bere. Snažíme se ho co nejvíc podporovat. Věřím, že Šulcík to zlomí jednou brankou a bude mu to tam padat," mínil Havel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články